Dtum
Login with Facebookk
1931 | Február

Hajdu János pompás győzelme a BBTE szenior tőrversenyében

Tóth Péterrel holtversenyben került az első helyre, a döntő asszóban 5:2-re verte Tóthot

Az Attila-utcai tornacsarnokban, szépszámú és előkelő közönség előtt, vasárnap rendezte meg a BBTE a szezon első szenior tőrversenyét, amelyen Piller, Rozgonyi dr. és Rády kivételével, legjobb tőrvívóink indultak. A nyolcas döntő izgalmas finissel végződött, amennyiben Hajdu János és Tóth Péter holtversenyben végzett az első helyen.

A régi vívógárda és a fiatal vívónemzedék egyik legtehetségesebb reprezentánsának döntő küzdelméből Hajdu került ki győztesként, aki ezúttal nemcsak briliánsan, művészi akciókkal, hanem megfelelő energiával is vívott.

Az izgalmas verseny után Hajdu János dr. Magyarország első epébajnoka ezeket mondja A Reggel-nek a magyar tőrvívósport jövőjéről:
– Egyetlen cél vezet és velem együtt igen sok versenytársamat, hogy a tőrben és az epében, ahol a két latin nemzet (Olaszország és Franciaország) vezet, ugyanarra a színvonalra jussunk, mint a kardvívásban, amelyben ma vitathatatlanul az elsők vagyunk. Remélem, hogy ez ha nem is néhány éven belül, de sikerülni fog. A tehetségük megvan ehhez a magyar vívóknak, csak kitartás és szívós tréning kell hozzá, no meg minél több tőr- és epéverseny, amire azonban egyesületeink, a gyönge érdeklődés miatt, sajnos, nem szívesen vállalkoznak.

A verseny végeredménye:
1. Dr. Hajdu (BSZKRT) 5 győzelem. 2. Dr. Tóth (MAC) 5 gy. 3. Gerevich (MAC) 4 gy. 4. Hatz (TVC) 4 gy. 5. Meislinger (TVC) 4 gy. 6. Eckl (RAC) 3 gy. 7. Hebs (MAC) 2 gy. 8. Salamon (TVC) 1 gy.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98