Dtum
Login with Facebookk
1932 | Augusztus

Megkezdik a szigetmonostori part kisajátitását

A földmivelésügyi minisztériumban Mayer Károly államtitkár elnökletével az elmult héten értekezletet tartottak, amelyen résztvettek a székesfőváros, a Vizmüvek, a vármegye, az érdekelt telektulajdonosok képviselői továbbá megjelent a kereskedelemügyi minisztérium kiküldöttje is.

Ezen az értekezleten a Székesfővárosi Vizmüvek ama kérésével foglalkoztak, hogy a szigetmonostori parton, a Vizmüvek telepének uj kutakkal való kibővitése céljából, több kilométer hosszuságban egy földsávot bocsátanak rendelkezésére.

A Székesfővárosi Vizmüvek ebben az irányban való terjeszkedésére mulhatatlanul szükség van, mert uj kutak létesitése nélkül a Vizmüvek nem képesek a beépitett területében is megnövekedett székesfőváros vizszolgáltatás iránti igényeit megfelelő mértékben kielégiteni, mig ha a kérdéses területen a tervbevett uj gyüjtőkutakat megépithetik, ugy a székesfőváros vizellátása további 30 esztendőre zavartalan mértékben biztositható.

A kereskedelmi miniszter jelenlevő képviselője megállapitotta az értekezleten, hogy az adott helyzetben semmi más megoldás nincsen, mint az, amelyet a székesfőváros a Vizmüvek fejlesztésére megjelölt és éppen ezért azt javasolta, hogy a kisajátitási eljárást a földmivelésügyi minisztérium engedélyezze. Az értekezlet ilyen értelemben is határozott és a székesfőváros most már csak az irásba foglalt határozatnak hozzá való megérkezését várja, ezután nyomban megkezdődik a szigetmonostori parton a kisajátitási és kártalanitási eljárás, ami előreláthatólag 3-4 hónapot vesz igénybe..

A székesfőváros vezetősége ugy tervezi, hogy a kisajátitási eljárás meginditása után nyomban, tehát mielőtt még az összes telekrészek tulajdonba való átadása megtörténnék, megkezdi az uj vizszolgáltató berendezések felállitását.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98