Dtum
Login with Facebookk
1934 | Július

Lauber Dezső tizedszer nyerte meg Magyarország golfbajnokságát

Vasárnap délben a Baumgarten – Rakovszky pár győzött a páros golfbajnokságban

A golfbajnoki versenyeket vasárnap délben a Magyar Golf Club svábhegyi pályáján befejezték. Új bajnokot avattak: a páros bajnokságot a Baumgarten Albert – Rakovszky István-pár nyerte meg.

A Lauber-Gyurkovich-pár a második helyre került. Minder Frigyes és Madarassy-Beck Gyula báró, valamint Halász László és Salacz Oszkár a harmadik helyen végeztek. A páros versenyt megelőzően a héten Lauber Dezső immár tizedszer nyerte meg Magyarország nemzetközi golfbajnokságát. Lauber a magyar sportélet egyik leghíresebb all-round versenyzője.

A londoni olimpiászon a teniszversenyeken képviselte Magyarországot. Válogatott futballista volt. A háborúelőtti magyar jéghokkisportot ő szervezte meg és mint jéghokkikapitány, egyike volt a legjobb bandy játékosoknak.

Ötször nyerte meg Magyarország kerékpáros bajnokságát is. Gillemot, Manno Millades és Kirchknopf voltak az ellenfelei. Az utóbbi tíz évben azonban Cannestől kezdve Stockholmig mindenütt, mint kiváló golfjátékost ismerték.

Lauber Dezsőt, aki most mosolyogva mondja A Reggel munkatársának:
– 1912-ben Tátralomnicon nyertem meg az első nemzetközi golfbajnokságot. Most, hogy tizedszer győztem, a hegemóniát továbbra is meg akarom tartani. Ezen kívül célom, hogy új golftehetségeket neveljek. Sajnos, eddig csak egy akadt, igaz, hogy az rendkívül tehetséges:

Baumgarten Albert még csak 16 éves, de ő a jövő nagy ígérete. Július végén külföldi golfversenyekre utazom. Tavaly megnyertem München város nagydíját és ezt a vándordíjat az idén is meg akarom védeni. Pöstyénben az Erdődy serlegküzdelemben vezetek és a müncheni verseny után ide is ellátogatok.


Ennyit beszélt terveiről a tízszeres golfbajnok, aki büszke arra, hogy a svábhegyi golfpálya a világ egyik legjobb pályája, amelyért sokszor messze idegenből is eljönnek a golf fanatikusai.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98