Dtum
Login with Facebookk
1937 | Június

Nagy küzdelem Magyarország kardvívóbajnokságáért

Magyarország 1937. évi kardvívóbajnokságait rendezték vasárnap a Nemzeti Tornacsarnokban. Olyan versenyzők távollétében is, mint Kabos, Bercelly, Rónai, Maszlay olimpiai döntővel ér fel a kardbajnoki verseny.

Kabos Endre olimpiai bajnokunkról az a hír terjedt el, hogy abbahagyja a vívást és csak bemutatókon és akadémiákon fog szerepelni. A nézőközönség között találkoztunk Kabossal.

Megkérdeztük, mi az igazság visszavonulásával kapcsolatba.
- Nem indulásom kizárólag a bajnokságra vonatkozik - mondotta Kabos. - Tréningben vagyok és más versenyeken feltétlenül indulok. Nem vonulok vissza…

Már az előmérkőzések során hallatlanul izgalmas asszók követték egymást. Az első csoportban Erdélyi, László, Nyilas, Rajczy és Szabolcsi harcolnak. Kellemes meglepetést kelt László Delinek, a MAFC fiatal versenyzőjének pompás vívása. Csak Nyilastól szenvedett vereséget. Rajta kívül Erdélyi és Rajczy jutott a döntőbe. Rajczy csak úgy, hogy kétszer vívott Nyilassal a döntőbejutást jelentő harmadik helyért.

A második csoportban Kovács, Gerevich és Palócz - az előbbi kettő fölényesen, Palócz csak nagy csata után - jutott a döntőbe. Ebből a csoportból Pesthy. Élthes és Bodnár esett ki.

A harmadik csoportban is rég nem látott küzdelem volt. Váratlan esemény volt Bay Béla kiesése. Keveivel való döntő asszója félóráig tartott. Hidas 5:2 re legyőzte Rajcsányit, de ez a bejutás szempontjából nem bírt döntő jelleggel, Rajcsányi, Kevey és Hidas jutott a kilences döntőbe. Bay Bélán kívül még Ványi kiesett.

A Magyar Vívó Szövetség fegyelmi bizottságának figyelmébe ajánljuk azokat a versenyzőket, akik két asszójuk között klubtársuk vagy jó barátjuk mérkőzését figyelve, a leghatározottabban szembeszállnak a zsűrivel és annak ítéletét gúnyos megjegyzésekkel kísérik. Ezek a körülmények nem méltóak a Magyarország kardvívóbajnokságához.

A döntő asszók vívását délután 1/2 6 órakor kezdték meg a következő kilenc vívó részvételével: Erdélyi (UTE), László (MAFC), Rajczy (BEAC). Kovács (HTVK). Gerevich (MAC). Palócz (UTE), Rajcsányi, (MAC), Kevey (HTVK) Hidas (UTE)

Feltűnően kisszámú közönség előtt kezdődött meg délután a bajnokság döntője. Este félkilenc órakor Rajczy és Rajcsányi 5-5 győzelemmel veretlenül vezet. A harmadik helyre egyenlő esélye van Gerevichnek és Kovácsnak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98