Dtum
Login with Facebookk
1937 | November

Apróságok

Vasárnap este kerülő úton azt a fantasztikus hírt kapta újságunk, hogy Király Ernő, aki évek óta Amerikában tartózkodik, egy rokonától, M. Kaha newyorki szabómestertől, aki még a háború előtt vándorolt ki Amerikába, kétmillió dollárt, vagyis tízmillió magyar pengőnek megfelelő összeget örököl!!!Amerikai hírünk arról is beszámol, hogy Király Ernő már döntött is afelől, hogy a váratlan örökséget miképpen használja fel: nagy színházi vállalatot alapít, állítólag Budapesten megvásárolja mindenekelőtt a Király Színházat, ahol a békebeli értelemeben vett operett előadásokat akar tartani. Minthogy a hír hitelességét ellenőrizni a későesti órákban nem volt módunk, ezt az értesülésünket egyelőre Notesz anyagként óhajtjuk kezelni.

A hollywoodi, de a newyorki lapok is Jackie Coogan tervezett házasságával vannak tele. Kid a kölyök tehát észrevétlenül annyira felnőtt, jóformán a szemünk láttára, hogy íme, vőlegény! Az amerikai közönséget az idő múlása körülbelül annyira lepi meg, mint hogy meglepné egész biztosan az a pillanat is, amelyben az válna publikussá, hogy Shirley Temple menyasszony. Igen. Jackie Coogan vőlegény s amint az amerikai lapokban olvassuk, ebben a minőségben konzervatívabb egy nyárspolgártól is, mert ifjú és szép menyasszonyától, Bettie Grable-tól, az ismert hollywoodi filmszínésznőtől, házasságuk főfeltételeként azt kívánta, hogy egyszersmindenkorra mondjon le a színpadról.

A budapesti női fodrászok vasárnap tartották meg nagyszabású őszi divat bemutatójukat, amelyen ismertették és bemutatták a legmodernebb hajhullámosító és szárítógépeket, valamint az összes új külföldi nagy versenyeken díjazott modern délutáni, estélyi és történelmi frizurákat. A kialakult őszi divathajszín az aranyárnyalatú bronz és az élénk szőke. A divathölgyek azon kívül egyes alkalomkor könnyen lemosható rózsa, vagy lilaszínre festik a hajukat. Az estélyi frizuradivat- tessék megfogózkodni- és kissé komplikált : ellentétben az eddigi merev loknival a rövidített és elvékonyított hajtól a fejen körülfutó lapos és tarajos hajcsigák (levelek) övezik a fejtetőn örvényes vagy enyhén hullámosított sima részt. Közel félezren nézték végig a bemutatót.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Király Ernő (bal oldalon) Betty Grable
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98