Dtum
Login with Facebookk
1938 | November

Apróságok

Több mint másfél év óta utaznak a nagyvilágban a windsori herceg és felesége és mostanáig sem tudtak határozni, hogy hol telepedjenek le véglegesen. Párizsban vasárnap került nyilvánosságra az a hír, hogy a herceg két évre kibérelte Sabini grófné kétemeletes palotáját, amely a boulognei liget közelében a Boulvard Suchet 24. alatt van. A palota hat évvel ezelőtt épült XIV. Lajos korabeli stílusban és tizennégy szobából áll. Nyilvánvaló, hogy a volt angol király Franciaországban akar ezután élni, mert Londonban és két vidéki kastélyában lévő bútorait már javában csomagolják, hogy Párizsba szállítsák. A hercegi pár karácsonyi fogadását már a Sabini-palotában tartja.

A bálközi blokk tudvalevően azt a határozatot hozta, hogy amíg a Felvidéket vissza nem kapjuk, szünetel minden táncmulatság. A jövő héten ünnepélyes ülésen hatálytalanítja rendeletét a bálelnökök minisztertanácsa és különösen nagyszabású bálokat rendeznek a nemzeti feltámadás örömére! Fel táncra hát, ki jó magyar!

Vészi József 80-ik születésnapját ülte meg tegnap teljes lelki és szellemi frisseségben. A kor, az elmult testet viselte meg, a tüzes szellem, amely benne lakott, még ma is fel-fellángol s az a rövid beszéd, amellyel Vészi utódja Ottlik György üdvözlését megköszönte, okos, tartalmas és szellemes volt, mint minden, ami hat évtized alatt e nagy magyar közíró tollából kikerült. Ugyancsak remek, lelkes és hazaszeretettől izzó beszédet vágott ki Vészi, amikor Ugron Gábor köszöntötte elérzékenyült szavakkal. Kívánjuk, hogy a patriarka kor csöndes örömeit Vészi József még hosszú évekig bölcs nyugalomban és épségben élvezhesse…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98