Dtum
Login with Facebookk
1940 | Október

Buda és Margitsziget küzdelme a stafétabajnokságokon

Az idei csapatbajnokság újra a két szomszédvár: Buda és Margitsziget csatája volt. Szenior bajnokságot nem is tudott más nyerni, csak a BBTE és a MAC. Az ifjúságiaknál is mindössze egy számot vitt el idegen sereg: 3000 méteres csapatbajnokságban a BSzKRt "ifjú vezérei" diadalmaskodtak. Évek óta a budai és szigeti futógárda küzd egymással a bajnoki címekért.

Az idei összecsapás tere alaposan megváltozott. A közelmultban a sprintszámokban dúlt a centiméterekre folyó küzdelem, a hosszabb távokon pedig a kék-sárgáknak csak az UTE és a BSzKRt okozott komoly gondot.

A mai MAC sprinterei már lekoptak a salakról. A 4x200 méteren ki sem álltak! A 4x100-on az ötödik helyen végeztek. Helyüket az újpesti sprinterek igyekeztek átvenni – kevés sikerrel. Még a tartalékos budai gárda is fölényes ur volt.

Annál nagyobb, annál izgalmasabb csatározást hozott a két ősi ellenfél között a 4x1500 és az 5000 méteres csapatbajnokság. Hatalmas küzdelem hajszállal győzött a MAC. Ha távfutóbüszkeségük, Kelen János csak egy kicsivel gyorsabb, aligha tűzhette volna Vangel elnök Szabóék mellére a bajnoki érmet a 4x1500 méteres verseny után.

Pedig Miklósunk ugyancsak igyekezett mindkét napon. Újra megmutatta, hogy ő mégis csak a Szabó Miklós: a magyar atlétika világrekorder futója. Ha igazában "beleszáll", nem áll meg előtte ellenfél győzedelmesen. Mintha Kelenék is éreznék ezt. Meg sem kísérelték "kikészíteni" 5000 méteren.

Németh Bélát úgylátszik, kinevezhetjük a csapatversenyek mindenkori hősének. Tavasszal a mezei bajnokságon futott félholtan is nagyszerűen, megszerezve a griffmadarasok győzelmét. Most súlyos hüléssel torkában alig áll a lábán napok óta és a salakon repült, mint a madár. "Cinege" megint kitett magáért!

A BBTE Polgárt és Góbit is indította a 4x800 méteres stafétában. Polgár kemény legény itt is, nemcsak a gáton. Kivágta a rezet. Nem maradt mögötte Góbi sem, de azért a végén csakkitört a sóhajtás a sprinterekből lett kényszernyolcszázasokból: "soha többé nyolcszáz métert… De akkor már mellén fityegett a bajnoki érem.

Kovács József is ott volt a stafétákban. Kléri most is győzelemre vitte a budai színeket. A 200-as fordulójában még mindig a régi Kléri! Fordulót ma sem fut úgy senki, mint ő.

Egy kis statisztika: A BBTE öt győzelmet s két második helyet szerzett. Ebből az egyik ifjúsági győzelem. A MAC két szeniór (az 5000-res csapat beszámításával) és két ifjúsági győzelemmel érte be. Valami nincs rendben a griffmadarasoknál. Hol az egyik atlétája nem jön ki a versenyre, hol a másik. Ötezren ugyancsak kellett volna az ember és Vörös Viktor a tribünről nézve versenytársai küzdelmét.

Nagy kavarodás volt az ötezres csapatbajnokságon. A régi csapatversenyszabályok szerint a BBTE győzött, az új szerint a MAC. A BBTE győzelmét hirdették ki. De még nem zárult le az ügy. Először az intézőbizottság foglalkozik vele. Addig várhatnak a futók érmeikre és izgulhatnak, vajon melyik csapat mellére kerül a bajnoki érem.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az 5000 m-es verseny finise. Szabó Miklós (balra) nyert Kelen és Csaplár előtt. Harsányi és Híres küzd a 4x800 m-es stafétában Kovács Kléri adja át a botot Vermesnek a 4x100 m-es stafétában A BBTE ifjúsági rekordot elért 4x400-as stafétája
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98