Dtum
Login with Facebookk
1942 | Április

Jinnah teljes felhatalmazást kapott a muzulmán ligától

Stockholm, április 6.
(Német Távirati Iroda.) Az angol hirszolgálati iroda jelenti Allahabadból, hogy a muzulmán liga döntő-bizottsága az angol javaslatok beható megvitatása után ugy határozott, hogy az ügyben nem hoz formaszerű döntést addig, amig Jinnah Crippsszel tárgyal.


Valószinű, hogy a bizottság felhatalmazta Jinnaht minden olyan lépés vagy intézkedés megtételére, amelyet a muzulmán liga céljainak előmozditása érdekében szükségesnek tart. Felhatalmazták tovább a muzulmánok elnökét végrehajtó-bizottság alakitására, amely a liga tartományi szervezeteivel egyetértésben megtegye a szükséges és eredményes lépéseket a muzulmánok életnek és vagyonának védelmére.

 

A muzulmán liga vasárnap esti teljes ülésén hozott határozat felhatalmazta azonkivül Jinnaht, hogy a muzulmán liga céljainak megfelelően tegyen meg mindent, amit a muzulmán liga alapelveit és céljaival összeegyeztethetőnek tart.


Jinnah kijelentett, hogy ez a határozat nem jelenti azt, hogy diktátorrá nevezték ki, a szándék csupán az volt, hogy bizonyos külön meghatalmazást kapjon, amelyet szükség esetén felhasználhat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98