Dtum
Login with Facebookk
1946 | Január

Golyószórós, géppisztolyos gengszterbandát tett ártalmatlanná a rendőrség

Az öttagú banda szörnyű bűnlajstroma

A bűnügyi osztály detektívjei elfogták Budapest legkegyetlenebb vetkőztető bandáját. A banda vezére Zsámboki Vendel 19 éves napszámos volt, a banda tagjai pedig Kocsis Gábor 30 éves napszámos, Balogh József 19 éves lakatos, Kálmán Sándor 35 éves foglalkozásnélküli egyén és Péter Imre asztalossegéd voltak. A banda május óta fosztogatta és vetkőztette a főváros lakosságát. Elképzelhetetlen kegyetlenséggel bánt a keze közé került áldozatokkal s a levetkőztetetteket rendszerint meg is gyilkolták.

Egyik legborzalmasabb esetük az volt, hogy özvegy Borbély Imréné 75 esztendős vasutas özvegyét, mivel megtudták, hogy nagyobb értékű ékszert rejteget Lehel-utcai lakásán, elhurcolták a banda angyalföldi rejtekhelyére, ahol az idős öregasszonyt egy székhez kötözték és tüzes vasakat vertek körmei alá. Az idős öregasszony belehalt a kínzásokba, mire egy közelbe eső üres telken temették el.

A detektívek már régen figyelték a banda tagjait, sőt egy ízben augusztusban sikerült is körülfogniok a rejtekhelyüket, azonban a banditák géppisztollyal, sőt golyószóróval utat vágtak maguknak és elmenekültek. Egy héttel ezelőtt a Tessényi-főcsoportban dolgozó Sziráki-csoport nyomozói elfogták az egész társaságot az egyik angyalföldi kocsmában. Zsámboki Vendelnek azonban sikerült kimenekülnie.

A tegnapi nap folyamán a Metropol-kávéház előtt az egyik nyomozónak feltűnt egy bicegő fiatalember és igazolásra szólította fel. A fiatalember revolvert rántott és le akarta lőni a detektívet, azonban az megbilincselte őt és beszállította a főkapitányságra, ahol kiderült, hogy az illető Zsámboki Vendellel, a megszökött gengszterrel azonos.
A Sziráki-detektívcsoport szobája azóta tele van a károsultakkal, akik egymás után ismerik fel elrabolt ingóságaikat.

A detektívtestület ezzel kapcsolatban egy nagyarányú fegyvercsempészésre is rájött, megállapították, hogy a gengsztereket szervezett banda látja el fegyverekkel, amelyet dollárért árusít a banditáknak. Ebben az ügyben a legerélyesebb nyomozást indította a rendőrség. A főkapitányság felkérte mindazokat, akiket május óta Angyalföld környékén, a Keleti-pályaudvar környékén levetkőztetettek, hogy jelentkezzenek a detektívtestületnél, Nádor-utca 12, a Sziráki-detektívcsoportnál.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98