Dtum
Login with Facebookk
1900 | Február

Egy gyermek, akinek szemei ugy működnek, mint a Röntgen-sugarak

Afley Leonel Brett nemcsak Amerikának-melyet szölőföldjének nevezhet- hanem kétségkivül az egész föld kerekségének is a legsajátságosabb teremtménye. Mindössze is gyermek még, mert csak az idén tölti be a 12. életévét. Csodás hire eljutott immár az ó-világba is s legutóbb egy igen előkelő szaklap hozott róla egy igen érdekes tudományos értekezést, mely szerint ennek a gyermeknek a szemei éppen olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a Röntgen-féle x-sugarak.

 

Igen sok kiváló és nagytekintélyű orvos kisérletezett már vele, s mindannyian a legmeglepőbb eredményeket konstatálták, a miket jegyzőkönyvbe foglalva, aláirásukkal láttak el. Ezen jegyzőkönyvek szerint a gyermek mindig a legpontosabban le tudja irni a csonttöréseket s egy izben még sokkal határozottabban jelölte meg a csonttörés helyét, mint azt előzőleg az orvosok Röntgen-sugarakkal meg tudták állapítani.

 

Nemrégen egy vele hasonló korú gyermeket állítottak elébe, akiről szülei azt állították, hogy pénzdarabot nyelt le. Afley belenézett a testébe és azt állitotta, hogy nincs a beteg gyomrába semmiféle pénzdarab. Ez a beteg nemsokára meghalt és a bonczolásnál kitünt, hogy Afleynek igaza volt.

 

A fiúcska koromsötétben is csodálatosan lát. Ekkor, állitása szerint a levegő tele van halvány, zöldes szikrákkal.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98