Dtum
Login with Facebookk
1900 | Október

Uralkodók ékszerei

Vilmos német császár egy keskeny aranykarpereczet visel; az orosz czárnak van egy kedves aranyórája, melyért négyezer rubelt fizetett.; Vilma hollandi királynő nem sokat ád az ékszerekre, egy pár remek gyémánt fülbevalót leszámítva;

 

a spanyol királyné nagyon szereti a gyűrűt, van neki kétszázhetven darab s naponkint ötször-hatszor cserél gyűrűt; Umberto király soha le nem tette nyakából azt a platinalánczot, melynek bűvös, oltalmazó erejében hitt.

 

Lipót, belga király régi órákat gyűjt, gyűjteményében van Mária- Antoinette zsebórája is; a szultán arany pánczélinget visel; a pápa sokat tart szép kezére, bal kezén remek szafirköves gyűrűt visel.

Megosztás:
Szerkeszt?ő kommentár
Edward, VII.
Tatár Anita

Mit köszönhetünk VII. Edwardnak?

 

-élére vasalt nadrágot

-nadrághajtókát

-a tetoválás népszerűsítését (A király sárkányt tetováltatott a testére -honnan tudta ezt a nép?)

 

A XIX. század végének egyik legdivatosabb trónörököse Viktória királynő fia, VII. Edward volt. Neki köszönheti létét az élére vasalt nadrág. Több legenda is kering arról, miként lett ez divat.


Az első így hangzik: VII. Edward még walesi herceg korában egy szép napon futtatásra indult, mikor is észrevett egy foltot gyönyörű, világos nadrágján. A folt eltávolíthatatlannak látszott, viszont hazatérésre már nem volt idő, a futtatást pedig nem akarta elmulasztani. Bement az első készruha-kereskedésbe, ahol nadrágot váltott, és abban indult tovább. Ez a nadrág élesen ki volt vasalva, ami a készen vett cikkek jele volt akkoriban. Néhány nap múlva az angol társadalom vezető köreinek férfiai kivétel nélkül vasalt élű nadrágban díszelegtek.


Második verzió: Az élére vasalt nadrág az 1905-ben vigyázatlanul csomagoló inas alkotása volt.


A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
II. Vilmos német császár Vilma holland királynő I. Umberto olasz király II.Miklós orosz cár XII.LEO II. Lipót Belgium királya
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98