Dtum
Login with Facebookk
1901 | Augusztus

Bácskában a legujabb esemény

A Bácskában mindig történik valami, a mi országos hírbe jut. A legujabb bácskai történet, hogy egy régebben Bácsban nagy szerepet vitt család ifja , Szemző Gyula udvarolt Ungár Lajos ó-moraviczai dúsgazdag ember keleti szépségű leányának és miután az apa rosz szemmel nézte, megszöktette.

 

Előbb Ujvidékre vitte, aztán Bécsbe utaztak, a hol a rendőrség az ifju párt gyorsan elválasztotta egymástól s a kisasszony haza jutott a szülői házhoz.

 

Ungár végre is beleegyezett a házasságba. A mult hétre tűzték ki a lakodalmat. A vőlegény atyafiasága is megérkezett. Ekkor előlépett Ungár és kereken kijelentette az egybegyült násznépnek, hogy *az ő leánya már tegnap este anyjával messze utra indult és a lakodalomból semmi sem lesz.* Erre a lánynak Ujvidéken vett ruhát a lakodalmasok közé dobva, azokat a házból kiparancsolta.

 

Az esetet az apa maga táviratozta meg Ujvidékre Nemes Sándor ügyvédnek. A távirat igy szólt: *Csufosan kidobattam őket, leányom tegnap este elutazott.*

 

Az eset folytatása pedig a következő: Dr. Nemes Sándor fiatal ügyvédet, ki közbejárt, hogy abécsi rendőrség a fiatalokat letartóztassa, julius 20-án Ujvidéken az utczán megtámadta Szemző Gyula, a ki két ismerőse társaságában jött vele szembe.

 

Szemző megállította az ügyvédet és fölemelt ököllel rontott reá, de dr. Nemes revolvert szegezett a fiatal ember mellének, a ki erre visszavonult barátai közé.

 

A két ellenfél kölcsönösen leszidta egymást és azután szétváltak. Nemes a törvényszékre bízta a továbbiakat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98