Dtum
Login with Facebookk
1901 | Október

Egy megszökött beduin regénye

Érdekes szerelmi regény rejtőzik ama három távirat mögött, melyben a bécsi rendőrigazgatóság értesíti a budapesti főkapitányságot, Hoegsweich Ralf beduin elszökéséről. A huszonnyolcz esztendős beduin, irja a *M. N. *, két évvel ezelőtt többedmagával egy angol imprezárióhoz szerződött, a ki európai körutra vitte a sivatag fiait.

 

Londonban, a hol félesztendeig maradt az exótikus társaság, egy előkelő angol lady valósággal belebolondult a magas termetű, sötét szemű, barna arczu beduinba. A mikor a társaság Angliából Párizsba, majd Berlinbe ment, az angol hölgy folyton velük ment.

 

Berlinben egyszer három napra meg is szöktette szerelmesét, a ki csak a rendőrség közben járására tért vissza imprezáriójához, hogy eleget tegyen szerződéses kötelezettségének. Bécsben, a hová a társaság néhány héttel ezelőtt érkezett, ugy látszott, mintha a szerelmi regénynek egy időre vége szakadt volna.

 

Tegnapelőtt az egész karaván elhagyta a császárvárost és Oroszországba indult. Hoegsweich velük ment, de mihelyt a vonat kirobogott a pályaházból, leugrott a vonatról és hirtelen eltünt. Az imprezárió távirati megkeresésére a bécsi rendőrség mindenfelé keresteti a szökött beduint. Budapesten azért gyanítják, mert a bécsi rendőrség értesülése szerint az angol hölgy levelet írt szerelmesének, melyben Budapestre hívja. Meglehet, hogy az érdekes páros most nálunk turbékol valahol…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98