Dtum
Login with Facebookk
1903 | December

A közönség köréből

Hogy milyen visszatetszést szültek a mult vasárnapi dolgok a közönség körében, álljon itt e levél:


Igen Tisztelt Szerkesztőség!


Igaz Örömmel olvasom b. lapjukban az önzetlen, a nemes sport minden ágát felölelő cikkeket, s látván teljes pártatlanságukat, bátor vagyok én is, mint lelkes sportbarát, b. lapjukat igénybe venni. A múlt vasárnapi matcheken történt dolgok indítanak arra, hogy a teljesen pártatlan közönség szempontjából emeljem föl azok ellen a tiltakozásomat.

 

A MAC. – MUE match második félidejében a biró a MUE. négy játékoság állította ki – lehet jogosan. Azonban ezzel tönkretette a játék sportszerűségét és komolyságát. Azt hiszem, éppen elég a kiállíttatás 5-10 percre, nem pedig annyi ideig, hogy végre, sisum tepeati a MUE. 6 embere játszott a MAC. 11 embere ellen.


De hát ez a mérkőzés legalább a helyesség látszatát viselte magán, míg a BTC – 33 FC. mérkőzésén bemutatott birói intézkedés már minden logika s jog ellen történtek, úgyannyira, hogy csodák csodája, hogy más következménye nem lett, mint az üvöltő közönség lelke mélyéből jövő, megvetésszerű abcugolás. Őszintén megvallva e mérkőzés birájának müködése megdöbbentett. Ha ilyen biráskodást kapunk egy minden tekintetben korrektnek ismert műegyetemi hallgatótól, mit várjunk más, kevésbé kvalifikált birótól. Eltekintve attól hogy a FTC. legveszedelmesebb faultjai fölött elsiklott, érthetetlen, hogy a biró nem látja a pálya közepéről, azt amit én s velem 1000 ember látott jóval távolabbról, t. i. hogy az egyik back kézzel védi a másként kivédhetetlen gólt.

 Annyi fáradságot csak megérdemel az a játékot már szakszerűen biráló publikum, hogy „hands”-kiálltásra megkérdezze az illető játékost, védett-e kézzel vagy nem? De ami ez esetben fölháboritó, az az, hogy dacára annak, hogy a játékos maga azonnal bevallotta, hogy igenis kézzel védett, mégis a protestáló csapatot „nincs senkivel beszélni valóm” kijelentéssel elutasította! Hová jut a közönség itélete, mennyire fogja becsűlni a birák működését ily le nem tagadható események láttára az önzetlen, a nemes sportért lelkesülő, állandó közönség? Jó lesz erről gondolkozni a biráknak s biró-jelölteknek. A becsületességnek kell dominálni a játékban épp úgy mint az életben.


Glass Rezső dr.

az MFC. orvosa

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98