Dtum
Login with Facebookk
1904 | December

Gyermek-rablás Budapesten

Feltűnő eset történt a fővárosban november 23-ikán délután az aréna-úti városi iskola előtt, a hol egy franczia fogorvos, ki elvált nejétől, el akarta rabolni leányát, a helyett azonban egy másik kis lányt ragadt fel kocsijába.


Courtin Amadé párisi fogorvos elvált felesége, született Wolf Etel Budapesten Reichbaum Jakab magánzóhoz ment férjhez. Magával hozta első házasságából származó 6 és fél éves Josefin leányát. A fogorvos ebbe nem tudott belenyugodni. Néhány nappal ezelőtt jött Budapestre azzal az eltökélt szándékkal, hogy leányát, ha kell erőszakkal is elviszi.

 

Itt Pusztai István tolmácsnak és szállodaportásnak mondta el szándékát, a ki vállalkozott a segítő szerepére. November 23-ikán délután kiállottak az aréna-úti iskolához lesbe, kétfogatu kocsival , mialatt Pusztai Dány Katalin nevelőnőt kérte fel segítségül, a kivel állítólag csak véletlenül találkozott.

 

Josefin azonban délután nem ment iskolába, tehát Reichbaum Jakab leányát, Féniát tuszkolták be a kocsiban várakozó Courtinhez, a kinek most az volt a szándéka, hogy ennek a leánynak elrablásával a szülőkre nyomást gyakoroljon is kieszközölje, hogy leányát békés uton odaadják neki.

 

A járó-kelők azonban a lármára és a leány sikoltozására figyelmessé lettek s így dugába dőlt a terv. A rendőrség Courtin és társai ellen gyermekrablás büntette miatt folytatja a nyomozást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98