Dtum
Login with Facebookk
1904 | Május

Uj burgonyaművelő gépek

A mindig vezető Kühne-gyár ismét nagy szolgálatot tett földmivelésünknek.
Uj burgonyaművelő gépei, melyek a burgonya nagybani termelésére korszakalkotónak mondhatók, a legjobbnak bizonyultak e téren. Néhány nagy uradalom, mely tavaly kisérletezett, az idén már kizárólag e gépeket használja, mert várakozáson felül igazolta azon nagy reményeket, melyeket érdemdus gyárosa fűzött hozzájuk. 

Az uj burgonyamivelő gépek nem csak megkönnyitik, olcsóbbá teszik a burgonyatermelést, de rendes és egyöntetű munkájuk által a hozamot is szaporítják.
E gépekkel a szántás, boronálás és hengerezésen kivül minden más termelési művelet könnyen, jól, gyorsan és olcsón végezhető. Az uj burgonya-lyukgató (fészekvájó)-gép rendeltetése, hogy megfelelő távolságban és mélységben fészket készítsen a talajban, melyben a burgonya azután kézzel elültethető. 

Az uj burgonyatakaró-gépnél a fedést sajátszerűen alakított takarólapok végzik.
Ezek külön nehezékekkel ellátható csoroszlyakatokhoz vannak erősítve. A takarólapok merőleges száruk körül forgathatók, tehát tetszés szerinti metszési szögre állíthatók be. A teljes burgonyalyukgató- és takaró-gép, mely kisebb gazdaságok igényei szerint lett alkotva, tetszés szerint használható, kellő szerelés által, mint fészekvájó vagy pedig mint takarógép. 

Mind három gép rendkivül egyszerű kezelhetőségénél fogva legmelegebben ajánlható.
A gépek pontosan dolgoznak, igen nagy munkabirásuk folytán pedig nagy idő és munkamegtakarítást biztosít a burgonyaültetés műveletei körül. Az ajánlott négy soros gépekkel kb. 12-15 katasztrális holdat lehet megművelni naponként.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98