Dtum
Login with Facebookk
1904 | November

Két főherczeg

A trónörökös öcscse, Ottó főherczeg, ki hosszabb idő óta betegeskedett, s egészen visszavonult az udvartól, és katonai méltóságának teljesítéséről is fölmentést kapott.

 

A napokban kihallgatáson jelent meg Ő felsége előtt, s bejelentette Ő Felségének szolgálatba lépését, aztán a hadügyminiszterimba ment s a hadügyminiszternek is bejelenetette, hogy ismét megkezdi katonai tevékenységét.

 

Ottó főherczeg november elsején foglalta el állását, előléptetésének alkalmával lovassági tábornok lesz s hír szerint őt fogja a király lovassági főfelügyelővé kinevezni, Paar gróf helyébe,a ki nagyrangu katonai méltóságra van kiszemelve. 

 

Ugyancsak most történt, hogy a király öcscse, Lajos Viktor főherczeg betegsége miatt kénytelen volt hosszabb időre elköltözni Bécsből, palotáját is eladta a lemondott a közéletbe viselt tisztségeiről.

 

Már akkor szó volt róla, hogy a főherczeg gyógyintézetbe fog vonulni, de a tervről akkor letettek. Most ismét azt írják, hogy az udvarnál végleg el van határozva, hogy Lajos Viktor főherczeg egy gyógyintézetbe vétesse magát. Valószínűleg a főherczeg számára, udvartartását pedig végleg feloszlatják.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98