Dtum
Login with Facebookk
1904 | Október

Rablógyilkos házaspár

Bécset nagy izgalomba hozta egy rendkívül furfanggal végrehajtott gyilkosság, melynek Sikora János, az egyik külvárosban háztulajdonos, lett áldozata.

 

Sikora már 73-ik évében volt, de udvarolt a nőknek. Igy ismerkedett meg Klein Henrik Fémcsiszoló és egy kis bronzgyár tulajdonosának feleségével szül. Braun Francziskával, a ki aztán lakására édesgette, ott október 3-ikán valami bódító itallal elaltatta, aztán megfojtotta. Még nem bizonyos, hogy férje milyen részt vett a gyilkosságban.

 

Az öreg ur holttestét a czombján ketté vágták, egy zsákba kötötték, a lakásbanhagyták és a zsebében talált kulcsokkal benyitottak lakásába, ott mindent összeszedtek és Bécsből elszöktek. Csak napok multán derült ki a gyilkosság, mert a gyilkosok még menekülésük közben is levelet írtak Sikora gazdasszonyához és Sikora nevében jelentették, hogy napok mulva érkezik csak haza, addig ne keressék.

 

Több nap mult el, míg az öreg Sikora holttestét a Kleinék lakásán megtalálták. Mint a házkutatásnál kiderült hogy Kleinné nagyon kalandos életű, levelei közt több magyar nyelvű is volt. Az udvarlók becsapását régen űzte már.

 

Ugy tetszik, hogy a rablógyilkosságban férje nem volt részes, de felesége bűne után a holttest feldarabolásában szintén részt vett. A rablógyilkos házzaspárt október 17-ikén Párisban fogták el, a hol már nyolcz napig laktak egy magánházban. Itt az keltett feltűnést, hogy a rablógyilkos asszony jóformán süket. A hírlapok leírásából ez irányozta rá a gyanút.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98