Dtum
Login with Facebookk
1905 | Április

Méregkeverő asszonyok

Ujvidékről írják: Piterec községben tömeges mérgezés nyomára jött rá a rendőrség. A községben ugyanis gyanus körülmények közt meghalt Márkus Mihály ottani 49 éves gazdaember.

 

Özvegye, Hevér Rozália már néhány nappal a temetés után összeállt a sógorával. A csendőrség nyomozást indított s az özvegy bevallotta, hogy ő emésztette fel az urát, még pedig légyporral. Mindezt özvegy Pölhe Jánosné szül. Szászi Rozál tanácsára cselekedte, a ki a méreg használatára is kioktatta.

 

Letartóztatták Pöhle Józsefnét is, a aki nem tagadta bűnét, sőt azt is elmondta, hogy ő is méreggel ölte meg az urát, hat évvel ezelőtt. Neki Balassa Imréné szül. Péter Rozál ajánlotta a légyport, mint biztos mérget.

 

A csendőrök elfogták Balassa Imrénét is, a ki elmondotta, hogy ő adott ugyan valakinek tanácsot a méreg használatára, de az nem Pöhlené volt, hanem Orosz Pálné szül. Aranyos Anna, a ki az ő utasításai szerint az 1887-ik esztendő végén meg is mérgezte az urát.

 

Most már Aranyos Annát hallgatták ki, a ki megerősítette Péter Rozál vallomását s elmondotta még, hogy ő a mérget tőle vásárolta tíz koronáért. Eredetileg egy Késity Mária nevű asszony világosította föl még évekkel ezelőtt a falubeli asszonyokat, hogy a légypor a legalkalmasabb méreg.

 

A csendőrség e vallomások alapján még folytatja a nyomozást. A négy férjgyilkos asszonyt bekísérték az ujvidéki törvényszék börtönébe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98