Dtum
Login with Facebookk
1905 | Május

W. Henry levele

W. Henry a Royal Life Saving Society titkára válaszolva a MASZ titkárának meghívó levelére, köszönetét fejezte ki a meghívásért, de egyuttal utalt arra, hogy ezidőszerint a RLSS.-t teljes mértékben lefoglalja a Királyserlegért folyó verseny előkészítése, ugy, hogy még a nyári tura ügyével sem foglalkozhattak.

 

Ha jöhetnek, ugy az csak augusztusban történhetnék. A meghívó levélben utalás történvén arra, hogy az itteni sportkörök remélik, hogy Anglia legjobb uszóit üdvözölhetik majd Budapesten a RLSS. csapatában, Henry kifejti, hogy a RLSS. sohasem kérte ugyan a maga kirándulásai alkalmából utiköltsége megtérítését, ha azonban a felsorolt uszóbajnokok (Billington, Derbyshire, Forsyth, Jarvis, Cail) részvételét óhajtja a budapesti közönség, ugy némi költségmegtérítést kellene kívánniok, minthogy ezek az uszók - Jarvis kivételével – nincsenek abban a helyzetben, hogy ily nagy költséggel járó távoli kirándulást a maguk erjéből fedezzék.

 

Befejező soraiban hangsulyozza Henry titkár, hogy az angol uszók a magyar fővárosban jól éreznék magukat, mert tudják, hogy a magyarok értenek ahhoz, hogy miként kell vendégeket fogadni. Hallottak a város szépségéről is, épp azért nagyon örvendenének, ha a budapesti kirándulás megvalósulhatna.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98