Dtum
Login with Facebookk
1906 | Július

Verekedés egy kávéházban

A budapesti hetedik kerületben kiujult választási harczban vezérszerepe volt annak az öttagú társaságnak, a mely julius 4-én éjszaka lelkes kedvű pártvacsora után betért az aréna-úti Lónyay-kávéházba.

 

A társaság tagjai között volt Somogyi Lajos fővárosi ügyvéd, a kerületi Barabás-párt elnöke, a ki az Eötvös-párt néhány kortesének vérző áldozata lett.

 

A kávéházban ült egy másik nagyobb társaság, köztük Horvát János erzsébetvárosi hitoktató-káplán, a ki a legutóbbi választás alkalmával a Barabás - pártjának magára vonta haragját. Italos, czigányos mulatság közben asztaltól-asztalhoz röpködtek a sértegető megjegyzések.

 

A Barabás-párti vezéremberek – valamennyien fővárosi ügyvédek – asztalukhoz kérték a másik társaságból Kiss Ferencz dr. kerületi helyettes előljárót, a ki a társaság tagjainak régi barátja volt.

 

Kiss Ferencz dr. nyilatkozott a Horvát felé zúduló kifakadás ellen, majd mikor a szóbeli csatározásnak személyes éle lett, távozóban visszafordult és Somogyi dr.-t fejbe ütötte.

 

A támadásra valóságos háború következett. A kávés és a pinczérek segítettek az Eötvös párti embereknek, a kik közül Nárcisz Gyula színész vasszékkel ütlegelte az ügyvédet, a kit ekkorra a földre taposott a tulnyomó erő.

 

Somogyi Lajos dr. sulyos ütlegeket és vérző sebeket kapott, de a harczban még igen sokan megsebesültek. A rendőrség aztán véget vetett a verekedésnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gyülekezés programbeszédre Eötvös pártiak szíves figyelmébe! - Eötvös Károly programbeszédre indul
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98