Dtum
Login with Facebookk
1906 | Június

Tolvaj herczegi pár

Madrid közelében letartóztatták Vrede Adolf herczeget és feleségét, mert a meklenburgi, banedovi kastélyukban elsőrangu szállóktól ellopott ezüstneműt találtak.

 

A nagy feltűnést keltő ügyben, mint Svarinból jelentik, fordulat történt. Madridból oda érkezett távirati jelentés szerint ugyanis, a madridi bíróság Vrede herczeget és feleségét több óra hosszat vallatta, azután a herczegi párt szabadon bocsátotta. A szabadon bocsátás okát még nem tudják. 

 

Berlinből pedig azt táviratozzák, hogy Glase Vilmos szolgát, a ki a herczegi párt följelentette, zsarolás miatt letartóztatták. Glase Vilmos ugyanis állítólag még a följelentés előtt levelet írt a herczegi párnak s a levélben följelentéssel fenyegetődzött. A leveleket e szavakkal fejezte be: * Mi lenne, ha ötvenezer márkát ajándékozna a szegényeknek?*

 

Glase kijelentette, hogy mikor a levelet megírta, már több berlini szállót értesített a lopásról. Az elbocsátott szolga vallomása szerint a herczegnő maga volt a kleptomániás, de oly hatása volt a környezetére, hogy férje és háztársának vezetője is segítettek neki a lopásban.

 

A herczegnő nemcsak azokban a szállókban lopott, a hol lakott, hanem mindenütt, a hová betért, hogy valamit egyék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98