Dtum
Login with Facebookk
1907 | Augusztus

A japán nők

Adasi Kinnosuké asszony egy franczia revübe tanulmányt írt a japán nőkről és erőteljesen tiltakozik az ellen az általános fölfogás ellen, amely a japán nőben csak a férfiaknak kellemes játékszert lát.

 

A valóságban a japán nő sokkal kiválóbb lény. A *Genji Monogatiri* czímű munka, amely a japán irodalomban ugyanazt a helyet foglalja el, mint Homérosz költeményei a görögben, Shakespeare drámái az angolban – asszony műve. Szerzője, Murasaki Shikibu előkelő állást foglalt el a mikádó udvarában.

 

Egy másik japán nő, névszerint Kasuganotsuboné politikai lángész volt, akinek a kormányra döntő befolyása volt.

 

Jingo császárné híres hadvezér volt, ő intézte a japánok első támadását Ázsiában, az ő parancsnoksága alatt foglalták el Koreát.

 

A rettenthetetlen Tomoe minden csatába elkísérte a vakmerő Yoshinakát és bármely férfinál merészebben harczolt. A japánok minden csatájában ott szerepelnek a naginata-val (a régi japán lándzsa) fölfegyverkezett asszonyok, akik akárhányszor példát adnak a férfiaknak bátorságukkal.

 

A feminizmus igazi hazáját Japánban kell keresni. Az asszonyi zseni a Chrysantemumok hazájában pompázik a legszebben. Ezek a japán nők természetesen lényegesen különböznek azoktól, akiket mi a „Gésák”-ból ismerünk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98