Dtum
Login with Facebookk
1907 | December

A német császár Angliában

Már legutóbbi számunkban megemlékeztünk arról, milyen szivélyes fogadtatásban volt része a német császárnak Angliában. Mindenfelé őszintén ünnepelték s így a császárlátogatás igen jó hatással lesz a két nemzetnek egymással való viszonyára.

 

Különösen lelkes ovácziókban volt része a német császárnak a cityben. London legelőkelőbb városnegyedében. Tiszteletére a londoni városi testületek díszlakomát is adtak a gyönyörű Guild Hallban. Erről az ünnepélyről készült pompás képünket bemutatjuk olvasóinknak.

 

A császárt és a császárnét maga a lordmayor vezette a helyükre, ami a legnagyobb megtiszteltetés jele. A főhelyet angol ősi szokás szerint a lordmayor, mint házigazda foglalta el, mellette jobbról a német császár, balról a császárné ült. A császár mellett Lady Bell, a lordmayor felesége ült, a császárné mellett pedig az angol trónörökös a wallesi herczeg és neje foglaltak helyet.

 

A díszebéden a lordmayor feliratot nyujtotta át a császárnak, melyben a lakosság örömének ad kifejezést a felett, hogy vendégül láthatja a császárt, akinek népe iránt az angol nemzet tisztelettel, barátsággal és rokonszenvvel viseltetik. Képünk azt a jelenetet ábrázolja, mikor a lordmayor felolvassa az üdvözlő feliratot.

 

A császár kezét nyujtotta a londoni polgármesternek és a válaszában felköszöntötte a londoni polgárságot. „Mikor a Citybe érkeztem” – szólt a császár – „az utvonal gyönyörű díszítései között egy üdvözlőtábla ötlött eszembe. A felírása ez volt: „ A vér sűrűbb, mint a víz.” Bár lenne ez a két rokonnemzet közötti viszony őszinte kifejezése!”

 

A császár azután hangoztatta azt a jó barátságot, amelylyel királyi nagybátyja és országa iránt viseltetik és a mely a rokonszenves fogadás által csak megszilárdult. Azután a lordmayor egészségére ürítette poharát.


A lakomát ábrázoló érdekes képünkön kívül, még két megkapó jelenetet mutatunk be olvasóinknak a császárlátogatásról. Az egyik azt a pillanatot örökíti meg, mikor a német császári pár a Hohenzollern jachtról kiszállva, angol partra lép.

 

A fejedelmi vendégeket a walesi herczeg fogadta. Megjelent a tengerparton a portsmouthi tengerészeti kar is a haditengerészek diszcsapatával. Képünkön a díszszázad előtt elvonuló császárt láthatjuk, amint meghallgatja a századot vezető tiszt jelentését és üdvözli a fogadásra megjelenteket.


Egy másik bájos képünk a két uralkodó-pár találkozását ábrázolja a portsmouthi vasúti állomáson. A császár angol admirálisi ruhában, az angol király pedig az 1. porosz dragonyosezred egyenruhájában jelent meg a történelmi jelentőségű találkozón.

 

Képünkön láthatjuk, amint az angol királyné megöleli a német császárnét, aki, mint volt angol herczegnő, örömsugárzó arczczal mondta fejedelmi rokonának: „Olyan boldog vagyok, hogy hazajöhettem az én édes szülőföldemre!”

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A német császár legújabb arcképe. Angolországi látogatása alakalmával készült A német császár Angliában A német császár Angolországban A német császár angolországi látogatása. Az angol admirálisi egyenruhában lévő Vilmos császár beszélget a walesi herceggel A német császári pár Angliában A német császári pár udvari vadászaton Angliában
Cikk-ajánló
Nem az angol király veje, hanem annak öccse lett öngyilkos Romseyben Nem az angol király veje, hanem annak öccse lett öngyilkos Romseyben...
A késő délutáni órákban óriási izgalmat keltett az egész városban az...
Magyar költő kilencszáztizenkilencben Magyar költő kilencszáztizenkilencben
A Kisfaludy-Társaság elhatározta, hogy meg fogja vizsgálni tagjainak...
Versek Versek
A kik türelemmel Nézték és szánalommal Én nagy vergődéseimet, ...
Megtartják-e hasonlóságukat az ikrek? Megtartják-e hasonlóságukat az ikrek?
Ezt a kérdést akarják eldönteni New-Yorkban, ahol két esztendő óta...
A budapesti országos mezőgazdasági kiállitás jelentősége
Minden év tavaszán lezajlik Budapesten a gazdasági életünknek egy...
Az osztrák munkásbiztosítási reform Az osztrák munkásbiztosítási reform
Az osztrák kormány átérezve azt, hogy tartalmas szociálpolitikai...
Rekvirálni kell Rekvirálni kell
A honvédelmi miniszter 163/eln. 20. b. 1916. szám alatt rendeletet...
Megint felragyogott felettünk a betlehemi csillag! Megint felragyogott felettünk a betlehemi csillag!
Néhány hét óta, minden derült éjszakán pompás látványosságban...
Titkos kommunista szervezetet lepleztek le Franciaországban Titkos kommunista szervezetet lepleztek le Franciaországban
Darlan tengernagy, helyettes miniszterelnök és Pucheu francia...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98