Dtum
Login with Facebookk
1907 | December

Keletafrikai divathölgyek

A férjek nemcsak ideát Európában törik magukat, hogy feleségüknek uj toalettet kerítenek – akár a föld alól is, a legsötétebb Afrikában se irigylésreméltó az a férj, aki minden hónapban nem lepi meg asszonyát egy uj „kansu”-val.

 

Ez a ruhadarab, amelynek képét itt láthatják olvasóink, színes gyapotkendő. A melyet a néger hölgyek magukra csavarnak persze, csak annyira, a mennyire a kendő nagysága engedi, minél rikítóbb szinű a kansu, annál büszkébben jár benne a néger divathölgy.

 

Csakhogy a kendők mintái is változnak a divat áramlatai folytán. Ujabban például az automobillal díszített kansuk a legdivatosabbak. A kereskedelem a keletafrikai német gyarmatokon letelepedett hinduk kezében van. Ezek a zanzibári nagykereskedőknél megrendelik a kendőket, amelyeket aztán Hollandiában készítenek el.


A suaheli-asszony csupán egy hónapig viseli a kansuját, aztán elteszi a ládájába. Később, amikor megöregszik és a férje nem vesz neki már uj ruhát, előveszi a tartalékba vett kansukat és ismét pompázik bennük. Igy bizonyítja be, hogy valaha milyen szép volt és az ura mennyi ajándékot vett neki.


Amint képünkön is láthatjuk, ezek a fiatal suaheli-néger asszonyok is igen kedves - bár meglehetősen állatias – arczu hölgyek, akik nagyszerűen festenek uj kansukjukban, majd kicsattan az arczuk az egészségtől és a jókedvtől a termetük pedig olyan szép, hogy akármelyik európai divathölgy megirigyelné.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98