Dtum
Login with Facebookk
1907 | Május

Merénylet-hírek az angol királyról

Genfből írják, hogy az angol király ellen Olaszországból Párisba való utaztában a vasuton merényletet követtek el.

 

A mikor a királyi különvonat a Szimplon-alaguthoz közeledett, a vasuti alkalmazottak észrevették, hogy az egyik kocsi kerekei vörös izzók lettek és már csak kevés híja volt annak, hogy maga a kocsi is meg ne gyulladjon.

 

A kocsit Sion állomáson lekapcsolták és melléksínre vitték. Itt megállapították, hogy a kenőkészüléket a kerekekről eltávolították és hogy a kocsi tengelyéből kivették az összes szögeket.

 

A vasuti alkalmazottak, a kik a kocsit megvizsgálták, azt a meggyőződésüket fejezték ki, hogy még Dallorbyba való érkezés előtt valószínűleg az egész vonat meggyulladt volna, ha a bajt elég jókor észre nem vették volna.

 

Azt hiszik, hogy anarkista vasuti alkalmazottak merényletet akartak elkövetni Edvárd király ellen.

 

Egyik olasz ujság állítólag teljesen hiteles értesülés alapján megczáfolja a merénylet hírét. De ez az ujság is azt állítja, hogy Edvárd király igen nagy veszedelemtől menekült meg.

 

A mint a király különvonata a Szimplon-alaguthoz közeledett, egy svájcz mérnök, a ki a vonaton utazott, észrevette, hogy kocsijának kerekei vörös izzók lettek.

 

A mérnök ijedten meghuzta a vészféket és néhány pillanat mulva megállott a vonat. Megvizsgálták a kocsit és azt látták, hogy már a kocsi tengelye és tengelyágya is vörösizzó volt, sőt a kocsi faalkatrészei is égni kezdtek.

 

Sietve lekapcsolták a kocsit és a vonat háromnegyed órai veszteglés után folytatta utját. A vasutigazgatóság jelentése szerint a bajt kizárólagosan a vonat tulságos sebessége és a kenőkészülék megromlása okozta.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98