Dtum
Login with Facebookk
1908 | Február

Kisérlet egy mentőkészülékkel

Tüzveszély esetén a jó életmentőkészülék hiányát csak akkor érezzük leginkább, ha a tüzkatasztrófának ember áldozata is van. Kétségtelen, hogy az illetékes köröket és szakembereket állandóan foglalkoztatja, egy a tüzveszély esetén is használható jó mentőkészülék, s ezért nem csuda, ha mindegyre szaporodik azok száma, a kik ilyen mentőkészülékek tervezésével foglalkoznak.

Mint ismeretes, sokféle mentőkészülék van már használatban, de oly egyszerű, mindenki által megérthető, könnyen kezelhető s mindezek mellett biztos életmentőkészüléket nem ismer a tüzrendészet könyve.

A minap egy aradi fogorvos: Papp Lajos mutatta be a hatóságnak, a szakkörök képviselőinek és a nagyközönségnek, egy általa feltalált mentőkészüléket, melyen tüzveszély esetén, a leggyorsabban menekülhetnek meg a veszélybe jutott emberek. Az egyszerű s könnyen kezelhető készülék az eddig ismert mentő-tömlő, zsákponyva és kötél, elmés összetételeiből áll.

A szakértők szerint ez korszakalkotó találmány, a melynek legfőbb előnye az a körülmény, hogy a mentőeszköz annak a kezében van, a ki tüzeset alkalmával veszedelembe jut. Ő maga mentheti meg az életét, a nélkül, hogy külső segitségre kellene várnia. E készülék tüzveszély esetén az ablakon kidobható s a menekülni készülő a tömlőn át huzódó kötélen leereszkedik.

A mentőkészülék kipróbálása alkalmával készitett felvételünket e heti számunkban közöljük.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98