Dtum
Login with Facebookk
1908 | Július

Az atlétikai szakosztály

Az atlétikai szakosztály előterjesztésére, melyet a végrehajtó- és nagybizottság egyhangulag elfogadott, a következő atléták képviselik a magyar atlétikát Londonban:

 

Simon Pál, Wiesner Frigyes, Bodor Ödön, Nagy József, Somody István, Halusinszky József, Jeschina Ferencz, Mudin Imre és István, Szathmáry Kálmán, Kóczán Mór, Kováts Nándor, Szende Andor és Lovass Antal, saját költségükön való részvételt Rácz Vilmos, Holics Ödön és Radóczky Károlynak engedélyezte a szakosztály.


A bizottság határozata általános megnyugvást kelt, mivel tényleg minden sportág legjobbjait küldi ki, kik teljes képességeiket viszik küzdelembe, hogy a magyar sport fejlettségét bizonyítsák. – A bizottság az egyes kiküldötteknél elért formájukat és nem a próbaversenyen elért eredményeiket vette figyelembe, melyek egyik-másiknál igen gyengék. E gyenge eredmények megjavítására a versenyek kezdete előtt még 2-3 hét áll rendelkezésre s komoly munkával még sokat lehet elérni.


Simon Pál a 100 és 200 m. síkfutásban és a stafétában (200m.) vesz részt. Simon a tavasszal nagyon javult, a próbaversenyen is kitűnően futott, különösen 200 méteren mutatott nagy fejlődést. 100 méteren esetleg döntőbe, de középfutamba valószínűleg bejut.

 

Wiesner Frigyes, a kiküldött másik sprinter rendkívül fejlődőképes fiatal atléta. Stafétában 200 métert fut s az egyéni 100 és 200 m. vesz részt. Tekintve, hogy stafétafutás a játékok második hetének utolsó napjaiban lesz, számíthatunk hatalmas fejlődése alapján, hogy a rendelkezésre álló három hét jó kihasználásával, jól megállja majd helyét.

 

Bodor Ödön a stafétában 800 métert fut és részt vesz a 400, 800 és 1500 m. síkfutásokban. Legjobb esélylyel 800 m. síkfutásban indul, hol döntőben esetleg helyre kerülhet. 1500 és 400 méteren kevesebb esélylyel indul ugy Bodor, mint Nagy, minthogy az olimpiádon az 1500 4 p. 2 mp., a 400 métert pedig 50 mpen belül fogják futni.


Somody István és Halusinszky József magasugrásra vannak nevezve. Somodynak elsőrendű esélyei vannak, ha hazai formáját megtartja vagy némikép javul, jó helyezésre számíthat. Halusinszky, ha 180 cm. felül ugrik, amit föl lehet tenni, tekintve nagy szívósságát és óriási fejlődését, szintén a helyezettek közé kerülhet.


Jeschina diszkoszvetésre és gerelyvetésben indul. Ugyanezekben indul Mudin István is. – Klasszikus diszkoszban helyre jöhetnék. Mudin Imrének jóval 13 m. fölött kell sulyt dobnia, ha helyezésre számít. Kóczánnak Lemming lesz svédgerelyen legveszedelmesebb ellenfele. Igaz, hogy vasárnap gyengén dobott Kóczán, de ez a nagy fáradság hatása volt, mit Londonig kiheverhet. Esélyeit növeli, hogy Londonban kétséges, vajjon megengedik-e Lemmingnek a gerelyt ujjmegtámasztóval ellátni.


Kováts 110 méteres gátfutásban startol. Idei formája alapján esetleg középfutamba, de nem hisszük, hogy döntőbe kerülhessen. Lovass 5 angol mértföldön az angolokon kívül a svédekben is kemény versenytársakra talál. A helyezésbe nem igen fog beleszólni.
Szende a helybőlugrásokon indul. Magasugrásban jobb mint távolugrásban, ha 150 cm. felül ugrik, helyre jöhet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Képek az olympiai próbaversenyről A Mudin-fivérek Kóczán Mórt a magasba emelik Kováts Nándor (Budapesti Budai Torna Egylet), Magyarország gátfutó bajnoka és rekordere Bodor Ödön, Magyarország egy angol mérföldes bajnoka Mudin István (MAC.) klasszikus diszkoszdobása Mudin Imre (MAC.), aki a Magyar Atlétikai Szövetség bajnoki viadalán Magyarország ez idei súlydobó bajnoka lett Dr. ifj. Somody István (KEAC.), aki a Magyar Atlétikai Szövetség bajnoki viadalán a magasugrásban Magyarország bajnoka lett Képsor az olimpiai próbaversenyről
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98