Dtum
Login with Facebookk
1908 | Július

Magyar nemzeti nyolczas a Pannonia csapata.

A Magyar Olimpiai Bizottság evezős-alosztálya kedden este tartott ülésén egyhangulag elhatározta, hogy a Pannonia Evezős-Club nyolczasát küldi ki Londonba, mint magyar reprezentatív csapatot.

 

Az ülésen dr. Kirchknopf Ferencz előadó szólalt fel elsőnek s kifejtette, hogy ő is a válogatott csapat híve, azonban szerinte nem áll már elegendő idő a nyolczas helyes összeállítására. Elismeri, hogy van a Duna Evezős-Clubban három elsőrangu evezős, névszerint Bánó Manó, Erdélyi Jenő és Herczegh Béla, kikkel a Pannonia nyolczasa megerősítve fényesebben képviselhetné szineinket Londonban, azonban mivel Bánó (balevezős), nagy sulyát nem lehet a jobboldalon ellensulyozni. Erdélyinek a stylusa bár kifogástalan, de elütő a Pannoniáétól, Herczegh pedig családi körülményei miatt nem vehet részt az expediczióban, így indítványozza a válogatott nyolczas elejtését.

 

A bizottság Kirchknopf indokait elfogadva, a Pannonia nyolczasát ajánlja a kiküldetésre. Szó volt még arról is, hogy Levitzky Károly, kitűnő skiffistánk, mint egyes üljön be a nyolczasban, amibe azonban sem Levitzky, ki skiffben fog startolni, sem egylete, igen helyesen, nem egyezett bele. A csapat tréneréül Gillemot Ferenczet, a kitűnő magyar mestert szerződtették.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Pannónia evezős-club kitűnő négyese, mely jelenleg  fényes formában van. Az olimpiászon résztvevő magyar nyolcas.
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98