Dtum
Login with Facebookk
1908 | Július

Olimpiai próbauszóverseny.

Az olimpiai versenyek szempontjából a mi uszóink képességeit tekintve, a rövid sprinttávok a 200 méteres melluszás és 150 méteres hátuszás bírnak ránk nézve különösebb fontossággal.

 

Az a körülmény hogy Halmaynak minden kétségen felül álló tehetsége őt a 100 méteres olimpiai verseny valószínű győztesévé avatja, felesleges volt e távra a verseny rendezése. Annál fontosabb volt a 200 méteres verseny a staféta szempontjából. Hogy Halmayt e verseny alól felmentették, azt természetesnek tartjuk. Las-Torrest azonban szívesen láttuk volna versenyben.

 

Képességei bár minden kétségen felül állanak, mégis Las-Torres fiatalabb versenyzőink közül való lévén ezen erős és nehéz verseny az ő rutinján csak javított volna. Indoklásai tehát taktikai okokból lett volna czélszerű. A 200 méteres verseny eredménye különben nagyon kielégítő volt. Halmay, Las-Torres, Hajós Henrik és Zachár a nemzeti stafétában bizonyára ujabb győzelemre viszik trikolorunkat. Biztosít erről bennünket az ő fényes tehetségük és ambicziójuk. Ónody és Munk oly kiváló erők mint tartalékok, hogy szükség esetén ők is méltóan fogják helyüket megállani.


Melluszóink szintén a legszebb reményekkel tölthetnek el bennünket. Baronyi, Toldy és Fabiny az elért időrekordokat tekintve és a hétről-hétre tapasztalt javulásokat figyelembe véve, elsőrangu esélylyel fogják hazánkat képviselni. Meggyőződésünk az, hogy e három tehetséges uszónk közül kiforrott tréning után nehéz a legjobbat megjelölni és csak a pillanatnyi indiszpoziczió billentheti a mérleget egyik vagy másik terhére.

 

Toldynál és Fabinynál a százméteres pálya nagyon alkalmas arra, hogy kitűnő uszásuk érvényesüljön, míg Baronyi kiváló gyorsasága és folyton javuló állóképessége azt a meggyőződést érlelik meg bennünk, hogy három melluszónk az olympiai versenyen közvetlenül egymás mögött és valószínűleg a mezőny élén fognak végezni. Kósza rég ismert sprint-tehetsége alkalmat fog nyujtani arra, hogy a hátonuszók versenyében méltó helyet foglaljon el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Császárfürdői uszodaélet: Halmay Zoltán úszó
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A fémek és az idegrendszer A fémek és az idegrendszer
Ismeretes, hogy a lelki, kedélybeli változások és a vegyi folyamatok...
A majmos csekkcsalót, Horvát Mennyhértet vasárnap a toloncházba vitték A majmos csekkcsalót, Horvát Mennyhértet vasárnap a toloncházba...
A rendörség vasárnap befejezte a nyomozást az ismert nemzetközi...
Gorton orvos Gorton orvos
Gorton brooklyni orvos régen hires arról, hogy fáradhatatlan...
Házfigyelők figyelem!
A főkapitányság bűnügyi osztályán mind gyakrabban jelennek meg...
Lloyd George pesszimisztikus itélete az angol-francia viszonyról Lloyd George pesszimisztikus itélete az angol-francia viszonyról
Lloyd George Walesben beszédet mondott, amelyben elítélte a...
A galiciaiak A galiciaiak
Mostanában megint sok szó esik róluk. Ők a kirakati tipusai ama...
A drótnélküli mozi A drótnélküli mozi
Amikor Luigi Galvani olasz természettudós (szül. Bologna 1737.,megh....
Hétszer bukott meg anatómiából Moskovics, az egyik debreceni angyalcsináló Hétszer bukott meg anatómiából Moskovics, az egyik debreceni...
Tóth János vizsgáló bíró, aki Földesi Piroska halála ügyében vezeti a...
Deutsch de la Meurthe szárnyas hintója Deutsch de la Meurthe szárnyas hintója
Az a czéltudatos munkálkodás, mely az elmult évben az aeroplánok...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98