Dtum
Login with Facebookk
1908 | Július

Olimpiai próbauszóverseny.

Az olimpiai versenyek szempontjából a mi uszóink képességeit tekintve, a rövid sprinttávok a 200 méteres melluszás és 150 méteres hátuszás bírnak ránk nézve különösebb fontossággal.

 

Az a körülmény hogy Halmaynak minden kétségen felül álló tehetsége őt a 100 méteres olimpiai verseny valószínű győztesévé avatja, felesleges volt e távra a verseny rendezése. Annál fontosabb volt a 200 méteres verseny a staféta szempontjából. Hogy Halmayt e verseny alól felmentették, azt természetesnek tartjuk. Las-Torrest azonban szívesen láttuk volna versenyben.

 

Képességei bár minden kétségen felül állanak, mégis Las-Torres fiatalabb versenyzőink közül való lévén ezen erős és nehéz verseny az ő rutinján csak javított volna. Indoklásai tehát taktikai okokból lett volna czélszerű. A 200 méteres verseny eredménye különben nagyon kielégítő volt. Halmay, Las-Torres, Hajós Henrik és Zachár a nemzeti stafétában bizonyára ujabb győzelemre viszik trikolorunkat. Biztosít erről bennünket az ő fényes tehetségük és ambicziójuk. Ónody és Munk oly kiváló erők mint tartalékok, hogy szükség esetén ők is méltóan fogják helyüket megállani.


Melluszóink szintén a legszebb reményekkel tölthetnek el bennünket. Baronyi, Toldy és Fabiny az elért időrekordokat tekintve és a hétről-hétre tapasztalt javulásokat figyelembe véve, elsőrangu esélylyel fogják hazánkat képviselni. Meggyőződésünk az, hogy e három tehetséges uszónk közül kiforrott tréning után nehéz a legjobbat megjelölni és csak a pillanatnyi indiszpoziczió billentheti a mérleget egyik vagy másik terhére.

 

Toldynál és Fabinynál a százméteres pálya nagyon alkalmas arra, hogy kitűnő uszásuk érvényesüljön, míg Baronyi kiváló gyorsasága és folyton javuló állóképessége azt a meggyőződést érlelik meg bennünk, hogy három melluszónk az olympiai versenyen közvetlenül egymás mögött és valószínűleg a mezőny élén fognak végezni. Kósza rég ismert sprint-tehetsége alkalmat fog nyujtani arra, hogy a hátonuszók versenyében méltó helyet foglaljon el.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Császárfürdői uszodaélet: Halmay Zoltán úszó
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98