Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1908 | Június

A MAC. V.-ik nemzetközi lawn-tenis versenye.

Merész kezdés után, a fejlődés fokozatain átmenve érkezett el a Magyar Athletikai Club ötödik nemzetközi lawn-tennis versenyéhez.


A MAC. mostani versenye, melynek védnökségét József királyi herceg és Auguszta hercegasszony ismét legkegyelmesebben elvállalták, teljes erejében tulajdonképen vasárnap indult meg, mikor már az összes idegen játékosok és játékosnők megérkeztek. Az előcsatározások azonban már szombaton délután folytak a pénteken megérkezett csehek és magyarok között.


Az idegen játékosok szám és játékerő tekintetében rekordot képeztek. Az előző nemzetközi versenyeken is nagy konkurrencia volt, köztük egy-egy világhírű játékos, de az átlagos erő ilyen magas nívóju még nem volt.

 

Ujdonsága a versenyeknek az angol hölgyek és a franczia játékosok megjelenése. Legjobban Csehország van képviselve: Haintz és Haintzné, Rázny, Janszky, Sebek, Schidloff, Handa, Fuchs és Ziska által. Franciaország: Decugis, Decugisné és Germot, Angliát Powel, Miss Lane, Délafrikát Miss Kirby, Miss Whyte és Miss Coles, Auszrtiát: a két Klima leány és az ifjabb Wessely képviselik.


Az érdeklődés középpontjában a francia férfikettős áll. Decugis és Germot mint férfi-páros egyike a világ legjobbjainak s mint ilyen 1904-ben megnyerték Anglia fedett pálya férfi-páros bajnokságát. Decugis a lényegesen jobbik. Az óriási teknikai tudás mindig páratlan eleganciával keresztülvitt mozdulatok kiséretében nyilvánul. Nálánál jobb smesjátékos nincs a világon. Minden helyzetből, még a vonalról is képes smeselni, még pedig olyan erővel, hogy a legritkább esetben lehet csak még ez ilyen labdát is visszaadni és épen ezért a hálónál rendkívül erős. Szerviszei is tökéletesek.

Germot singliben gyengébb, párosban azonban méltóan egészítik ki Decugis-t. Játéképességüket teljes pompájában a férfi-páros döntőben mutatták be, mikor Janszky – Raznyval, a kontinentális hírű csehekkel kerülnek össze s biztosan 6:0, 6:2, 6:2 arányban verték őket.

A csehek közül Razny az erősebb. Szép, hatalmas, szőke fiu. Alig 20 éves. Kétévvel ezelőtt már játszott Budapesten. Azóta sokat fejlődtek ütései, de visszafejlődtek smesei, amelyek pedig akkor igazán félelmetesek voltak.

 

Az angol hölgyek között játékképesség tekintetében kevés különbség, mégis azonban legerősebbnek Miss Whyte tünik fel. A hosszu labdákban mind igen erősek s miután mindnyájan ezt forszírozzák, ha egymással kerülnek össze, mérkőzésük rendkívül sokáig tart. A női egyes bajnokságban az eldöntőben Miss Whyte közel két óráig játszott Miss Coles-al, míg 6:2, 3:6, 6:2-re meg tudta verni. A magyar játékosok közül Zsigmondy és Schmid, Madarász Margit és Cséry Katica produkáltak a legszebb játékokat. Schmid általában nagy formában van s a férfi egyes bajnokságban Germot ugyancsak erős küzdelem után tudta három szettben legyőzni. Az angol Powel hazájában is a legelső játékosok közé tartozik. Kissé idegesen játszik s bár jobb volt, mint Razny, épen idegessége folytán kellett három szettet játszani, míg Razny felett győzni tudott.


Páratlan nagy formában van Madarász Margit és Cséry Katica. Előbbi gyönyörű küzdelem után 6:4, 6:8, 6:1 arányban győzött a délafrikai Miss Kirby ellen, míg az utóbbi csak erős küzdelem után szenvedett vereséget Miss Coles-tól. Ketten együtt érdekes győzelmet arattak a női páros bajnokságban a Kibry – Lane-pár felett 6:4, 6:3 arányban győzvén. Az egyes versenyek már a döntők stádiumában vannak.


A verseny iránt a főváros előkelő köreiben óriási érdeklődés van. Nap-nap után délután Budapest legszebb hölgyei nézik a versenyt. Kedden délután Auguszta főhercegasszony is végignézte két kis fiával a versenyt, épen mikor Decugis – Germot és Razny – Janszky döntőt vívtak.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Képek a MAC. nemzetközi lawn-tennis versenyéről A hölgyek játéka a MAC. nemzetközi lawn-tennis versenyen Női teniszezők a MAC. nemzetközi teniszversenyén: Madarász Margit, a Nemzetközi Lawn-tennis versenyek női bajnoka, aki M. R. S. Whyte-ot Délafrika bajnoknőjét legyőzte Decugis M. francia teniszjátékos, Budapest székesfőváros lawn-tennis bajnoka 1908-ban
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Megtámadták és megverték a vendégek a vendéglőst mert betartotta a zárórát Megtámadták és megverték a vendégek a vendéglőst mert betartotta a...
Vasárnapra virradó éjszaka több vidám társaság borozgatott a...
Budaházy Miklóst ma vonja felelősségre a biróság, mert revolverével leütötte a kertészét Budaházy Miklóst ma vonja felelősségre a biróság, mert revolverével...
A pestvidéki járásbiróság előtt Budaházy Miklós ma vádlottként fog...
Vigyázat! Wolff Károly meg fogja büntetni Budapest lakosságát! Vigyázat! Wolff Károly meg fogja büntetni Budapest lakosságát!
Wolff Károly kijelentette, hogy ha megint többséget kap a fővárosban,...
Rádió-üzenet a vásárból Rádió-üzenet a vásárból
Motto: Itt vagyunk a Vásárban. Minden gyönyörű. Egészségtekre ittunk...
Az MTK Aradon Az MTK Aradon
A Magyar Testgyakorlók Köre mult vasárnap Aradon vendégszerepelt, a...
Állami kölcsön a városoknak Állami kölcsön a városoknak
Az a sulyos pénzügyi helyzet, a mely az ország gazdasági életére...
Háború és háború Háború és háború
Tisza István bizonyosan bátrabb ember, mint sem akárhogyan azért...
Az uj „frankklisék” is Szendey László utján jutottak a franciák kezére Az uj „frankklisék” is Szendey László utján jutottak a...
Más helyen megirtuk, mi a rendőrség és a franciák véleménye arról a...
Kényszer-szabadság Kényszer-szabadság
Egy általánosan elterjedt felfogás, mely jórészt oka annak, hogy oly...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98