Dtum
Login with Facebookk
1907 | Április

Az Országos Lawn-Tennis Szövetség megalakulásáról

Az OLTSz. megalakítása érdekében 10 egyesület értekezletet tartott f. hó 7-én (vasárnap) a Budapesti Korcsolyázó Egylet városligeti csarnokában. Daczára annak, hogy mintegy 100 meghívó küldetett szét, mindössze csak 10 egyesület jelentette be eddig a szövetség alakításához csatlakozását, ami ismét csak sportköreink nagyfoku indolencziáját jellemzi.

 

Jó szerencse, hogy a 10 egyesület között – természetesen, - a leghangadóbbakat ott találjuk, amelyek erős garancziát nyujtanak arra, hogy az OLTSz működése a magyar tennis-sportnak csak előnyére fog válni. Az értekezleten, melyet Iszer Károly, a Budapesti Torna Club másodelnöke vezetett, a következő egyletek képviseltették magukat: a Budapesti Lawn-Tennis Club, a Magyar Athletikai Club, a Nemzeti Hajós Egylet, a „Hunnia” (budapesti) Csónakázó Egylet, a Budapesti (budai) Torna Egylet, a Budapesti Torna Club, a Műegyetemi Athlétikai és Football Club; vidékiek: a Pécsi Athletikai Club, a Honti Sport Egylet, a Galgóczi Sport Club.

 

Az értekezleten kimondták a OLTSz. megalakítását, megvitatták az alapszabálytervezetet, melyet a belügyminiszterhez terjesztettek fel jóváhagyás végett. Mihelyt a belügyminiszter az alapszabályokat jóváhagyta, azokat az előkészítő bizottság az összes sportegyesületeknek megküldi és összehívják az alakuló-közgyűlést.


Ismételten felhívjuk a sportkörök figyelmét a szövetséghez való csatlakozásra. Erre a testületre már csak azért is szükség van, hogy e sportot hazánkban egységes (lehetőleg angol) szabályok szerint kultiválják és hogy megteremtse, nagyképességű versenyzőink érdekében, azon külföldi összeköttetéseket, melyek lehetővé teszik a tennis-sportnak tökéletesítését és továbbfejlődését.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98