Dtum
Login with Facebookk
1908 | Június

Az 1907/8. évi labdarugóbajnokság.

A MLSz. 1907/8. évi bajnoki mérkőzései véget értek s a legklasszikusabb díjat, a magyar bajnokságot, megnyerte a Magyar Testgyakorlók Köre I. csapata. Egy évi nehéz, fáradtságos és küzdelmes munka legszebb és legbecsesebb jutalma nem lehet más, mint a büszke bajnoki czím, mely magába foglalja a legjobb magyar csapat fogalmát. Mert a bajnokság nem pillanatnyi kondíczió, váltakozó szerencse alapján, hanem egy teljes évi megfeszített munka s folytonos küzdelem alapján dőlt el.


A MTK. e dicsőséget igazán megérdemelte, hiszen az őszi mérkőzéstől eltekintve, valamennyi ellenfelét legyőzte, tényleg a legjobbnak bizonyult, míg tavasszal, midőn a sok gátló körülmény folytán egyetlenegyszer sem tudván egy és ugyanazon vagyis teljes csapatát kiállítani, három eldöntetlent ért el, míg többi mérkőzéseit ekkor is megnyerte. Imponáló tehát és méltó a bajnoki csapathoz, hogy a bajnokságot végig veretlenül játszotta le és így jutott az elsőséghez.


A MTK.-nak ez már nem az első bajnoksága. 1904. évben ugyanis szintén ők nyerték meg, a pontok kiszámítása azonban akkor is, - a zöld asztalnál történt.


1906-ban a bajnokságot helyettesítő szövetségi serleget nyerte meg ugyancsak veretlenül, így tehát ezuttal már harmadízben jut e dicsőséghez.


Mostani bajnokságának értékét nagyban emeli az a körülmény, hogy imponáló pontszámmal nyerte meg s azt tőle még a zöld asztalnál sem lehet elvitatni.

A MTK. a 16 bajnoki mérkőzésből megnyert 12-őt, míg 4 eldöntetlen lett. Adott 45, kapott 15 goalt.


A bajnokság második helyét a Ferenczvárosi TC. igen jól képességű s a tavaszi szezónban talán az összes csapatok között a legfényesebben szereplő csapat foglalja el. Őszszel nem sok sikerrel küzdött e csapat sem, de tavaszszal azután annál inkább koronázta siker komoly és lelkes munkáját.

 

A harmadik helyre a MAC.-nak utóbbi időközben igen visszaesett csapata jutott, míg a negyedik helyre a jó képességű UTE. került. A többi helyekre sorrend szerint a Törekvés, BTC. FővTC., BAK. és Typographia jutottak.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98