Dtum
Login with Facebookk
1909 | Augusztus

A szász király gyermekei

Ismeretes az olvasóközönség előtt Frigyes Ágost szász király elvált feleségének csunya regénye, a mely éveken át foglalkoztatta a közvéleményt. Hol az anya, hol az apa mellett nyilatkozott meg a nagyközönség rokonszenve, legvégezetül azonban a közönség nagyon is ráunt arra, hogy minden nap egy-egy újabb fejezetet olvasson a napi lapokban ugyanarról a családi regényről.

 

Így történt aztán, hogy a nagy nyilvánosság körülbelül napirendre tért az eset felett különösen akkor, a mikor Frigyes Ágost király módját ejtette annak, hogy volt feleségének meglehetős és biztos anyagi segítséget nyujtván, ugyanakkor Pia herczegnőt az anyjától elvétette és a drezdai királyi udvarba vitette.

 

A szász király három leánygyermeke tehát, a kiknek arczképeit egy kedves képben mutatjuk be, együtt van. A legélénkebben látszik közöttük a barna haju Pia herczegnő, a ki mosolyogva állott a fényképező gép elé.

 

Legutóbb a szász király Seisben (Tirolban) nyaralt, és ugyanott adott engedelmet fényképészünknek, hogy a három herczegnőt egy csoportban lefényképezhesse.

 

A királyi herczegnők minden félelem nélkül állottak meg a nyaraló előtt, sőt ugy látszik, hogy kellemesen érezték magukat öntudatlanul is, a mikor a fényképező gép megörökítette őket a nagy nyilvánosság számára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98