Dtum
Login with Facebookk
1909 | Február

Teázás az istállóban

A newyorki előkelő társaságok különös mulatságot kedvelnek mostanában. Mindenekellőtt tudnunk kell, hogy az amerikai milliomosok és milliárdosok körében a lóverseny-sport szenvedélye vált divatossá.

 

Ezek az emberek szinte keresve- keresik az alkalmat, hogy valamely módon könnyíthessenek a tele tárczájukon.Mindég ütnek ezen a tárczán egy-egy nyilást, a melyen át kifolyhassék a pénz. Legutóbb képvásárlás szenvedélye képviselte a tárcza nyilását: rengeteg pénzt költöttek el képekre, csupa divatból.

 

Természetesen sokszor megtörtént az is, hogy élelmes emberek holmi értéktelen hamisitványokat adtak el százezrekért egy-egy milliomosnak. Nem régiben egy chicagói gyáros ötszázezer dollárt fizetett egy képért, a melyet automobil- tengelybe rejtve csempésztek be Olaszországból amerikába. Olaszországban ugyanis törvény tiltja a műremekeknek az országból való kivitelét.

 

A newyorki milliomosok megunták végre a képvásárlást és visszatértek régi szenvedélyükhöz, a lóverseny-sporthoz. Most erre költenek rengeteg pénzt. S még az asszonyokra is átragadt ez a divat: ők is szivvel- lélekkel és tele tárczával hódolnak a sportnak.

 

A szenvedélyük most különös furcsaságra ragadta a sportkedvelőket. Az a szokásuk támadt, hogy lóistállóban teázgassanak és ott beszéljék meg a sport- eseményeket. Akadtak is nyomban vállalkozók, akik az istállóikat berendezték erre a teázásra.

 

Az istálló egyik részében asztalok vannak, melyek mellett vigan folyik a csevegés,a teázás: a másik oldalon pedig a lovak vannak elhelyezve. A teát zsokék szolgálják fel. E képünkön, a mely eredeti fotográfiai felvétel nyomán készült, bemutatunk egy ilyen teázó társaságot. A kép balszélén ott látjuk a zsoképinczért is.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98