Dtum
Login with Facebookk
1909 | Január

Humbert asszony angol konkurrense

Angol felfogás szerin szép és fiatal nő arczképét mutatjuk be olvasóinknak. Az illető Charles woorth Violett kisasszony, a kit most Anglia legügyesebb detektivjei kutatnak, nyomoznak, de mindeddig siker nélkül.

 

Ez a kisasszony arról nevezetes, mondhatni világhírű, hogy egy költött óriási örökség meséjével számtalan dusgazdag kereskedő, iparos, gyáros, sőt magánzó könnyenhivőségét alaposan ki tudta aknázni.

 

A kisasszony számos okmányokat, hazug ujságközleményeket mutatott fel és millió, meg milliókra rugó hitelre tett szert. Palotákat, nyaralókat vásárolt hitelbe, gépkocsikat vett, fejedelmi pazarsággal rendezte be a lakásait, a hitelbe szerzett vagyonát folyton csereberélte, hol ezt, hol azt adta el, ekképen apróbb összeget fizetett hitelezőinek, a kiket a kisasszony nagyvilági fellépése, lebilincselő modora tévedésben tudott tartani.

 

Mikor az adósságok hallatlan összegre szaporodtak fel, a kisasszony letünt. A soffőrje, a ki ismerni látszik a kisasszony titkait, azt akarja elhitetni a hatósággal, hogy a kisasszony egy gépkocsi-kirándulás alkalmával a tengerbe esett.

 

Az angol Humbertnét száz és száz károsult hitelező keresteti. Jellemző, hogy a kisasszonynak csak Londonban hat pompás hitelbe vett háza van, a hol nagyszámu szolgaszemélyzet aggódva várja, hogy mi lesz velük.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98