Dtum
Login with Facebookk
1909 | Július

A newyorki gyilkos kínai

Óriási izgalmat és felháborodást keltett New-yorkban az a lelketlen gyilkosság, a melyet egy Leung Ling nevű vagyonosabb fiatal kínai követett el. Ez a fiatal ember ugyanis bensőbb barátságban volt egy Siegl Elza nevű gyönyörü német leánynyal, a ki egy elhalt német ezredesnek az unokája.

 

Siegl Elza nagyon megszerette a fiatal kínait, a kit rávett arra, hogy térjen át a keresztény hitre. Leung Ling látszólag áttért, egyébként azonban fajának ravaszságait legkevésbé sem vetkőzte le, mert noha a leány minduntalan sürgette a házasságukat, a kínai mindig valami ürügy alatt kitért, miután a leánynyal való megismerkedését ugy sem tekintette komoly czélunak.

 

Végre ráunt a leányra, a kit azután egy légyottjuk alkalmával altató szerrel elkábított, megölte és holttestét egy utazó ládába gyömöszölte. A ládát vasuton, illetőleg hajón akarta álczímzéssel továbbítani, de a véletlen a rendőrség kezébe juttatta a rettenetes tartalmu ládát.

 

A gyilkos áldozatának kilétét a rendőrség csakhamar megállapította, de a gyilkos személyére vonatkozólag csak hosszas nyomozás után jöhetett tisztába. Leung Linget a new-yorki rendőrség letartóztatta, ugyszintén lakótársát is, Kung Szinget.

 

A gyilkosságot Leung Ling követte el, míg a társa pusztán segédkezett és a bűn nyomait igyekezett eltüntetni. Hogy mi indította a kínait a gyilkosságra, eddigelé határozottan megállapítani nem lehetett, csak sejtésen alapul az, hogy a kínai a házasságot sürgető leánytól szabadulni akart és ezért ölte meg. Leung Ling lakásán – ugy hirlik – közel kétezer newyorki nőtől származó szerelmes levelet találtak.

 

Nincsen kizárva, hogy a gyilkos kínai lelkiismeretét más hasonló bün is terheli. A mióta a gyilkosság napfényre került, a newyorkiak között oly óriásira fokozódott a kínaiak elleni gyülölet, hogy el akarták pusztítani a kínai negyedet. A kormányzó katonaságot volt kénytelen kirendelni a közrend megvédelmezésére.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Leung LIng, a leánygyilkos kínai Kung Szing, a ki Leung Lingnek a lakótársa volt New York város kínai negyede
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98