Dtum
Login with Facebookk
1909 | Június

A Magyar Athletikai Club atletikai viadala.

Kóczán Mór (BTC) világrekordja.


Ritkán lát, még döntő fontosságu labdarugómérkőzés alkalmából is, a margitszigeti pálya oly nagy közönséget, mint amilyen vasárnap elözönlötte. A főváros sportszerető közönsége teljes számban megjelent s mellettük ott láttuk a Henrik herczeg turaut résztvevőinek egy részét is.

 

A pompásan sikerült viadal teljes mértékben kiérdemelte a közönségnek ezt a nagy érdeklődését. Ritka érdekességüvé avatta a versenyeket a külföldi atléták nagyszámu részvétele, sajnos, mellettük a magyar atléták nem játszottak oly szerepet, mint amilyet mi és az egybegyülekezett nagyközönség vártunk.


A viadalnak kimagasló fontosságu eseménye Kóczán világrekordja a svéd gerelyvetésben 57.91 m.-es dobásával megjavította a svéd Lemmingnek rekordját. A kitűnő atléta a fővárostól távol treníroz, de ennek daczára magas formát mutat. A rekordjavítás reálitását bebizonyítják többi dobásai, melyek mind 55-56 méter körül jártak. Tavalyi pillanatnyi letörése után, mely sajnos, épp a legrosszabb időben állott be, Kóczán most jobb, mint valaha volt s még egyre fejlődik, ami egy jövő olimpiászra a legszebb reményeket kelti.


Sportértékben megközelíti Kóczán eredményét Wiesnernek pompás szereplése az 1/4 angol mértföldes síkfutásban. Ily nagy mértékü fejlődést oly rövid idő alatt, mint amilyenen Wiesneren átment, magyar futónál még nem láttunk. A tavalyi kezdő sprinterből az idénre magas klasszisu negyedangolos futó lett. 53-on belül futja a négyszázat, alig 10 méterrel maradt le Braun mögött, ami igen respektábilis eredmény.

 

Braunnak és a többi külföldi atlétának szereplése, igen lesujtó eredménnyel járt s futóink velük szemben, Simon kivételével, teljesen lemaradtak. Bodor gyenge szereplését csak pillanatnyi letörésével tudjuk magyarázni. Igaz, hogy teljes formában is kikapott volna Brauntól, de megszorította volna Braunt.

 

Braun különben fölényes könnyedséggel nyerte ugy a negyed, mint a fél angolost. Magas klasszist képvisel a már tavaly is nálunk járt cseh futó. Dvorák, kinek javulásával szemben sajnosan kell konstatálnunk, hogy hosszu távfutóink tavalyhoz képest mitsem javultak és hiányoznak az uj emberek is, kik a jövő fejlődés biztosítékául szolgálnak. Jó erőnek mutatkozott a lengyel Kuchár is.
Futóink közül győzelmet a külföldiek ellen csupán Simon ért el, alig egy yarddal győzve Weinzinger ellen, ezt is csak „jó” startjának köszönheti.


Az eredmények közül még felemlítendő Gráber kitűnő futása, ki jobb handicap esetén megnyerhette volna a versenyt. Futása valószínűvé teszi, hogy a 220 yardos bajnokságot rekordidő alatt, nyeri majd.


Szép eredményt adott a sulydobásban is, hol Mudin 2 cm.-nyire megközelítette tavaszi rekordját, közelebbi versenyén valószínű a rekordjavítás.


Feltűnő szép eredményt ért el a BEAC. kitűnő stafétája. Nem egész 24 másodperczes átlagos idejére a csapat minden tagja büszke lehet.


A rendezés jó volt, ha nem is egész kifogástalan. Ily nagy versenyre jobb indítót kellene felkérni.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Képek a MAC. nemzetközi atlétikai versenyéről A Mudin-fivérek Kóczán Mórt a magasba emelik Dvorak és Lawrence az A. C. Sparta (Prága) versenyzői Lemming (Svédország) a gerelyvető világbajnok Mudin Imre (MAC.), aki a Magyar Atlétikai Szövetség bajnoki viadalán Magyarország ez idei súlydobó bajnoka lett
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98