Dtum
Login with Facebookk
1910 | Március

A „cseh királynő” Párisban

A párisiak jókedvét, mulatozásra való hajlamát nehéz kipusztítani. Nagy nemzeti szerencsétlenségek érhetik Francziaországot, elemi csapások látogathatják meg, veszedelmek tornyosulhatnak minden oldalról, azért az igazi párisi nem mond le a megszokott szórakozásairól.

 

A közbejött árvízvédelem egyelőre megakadályozta ugyan, hogy az idei farsangi és nagyböjti mulatságok oly arányokban sikerüljenek, mint a minőkhöz a párisiak általában szokva vannak, de azért a mulatságokat, a melyek szorosan vett népmulatságok, ennek daczára megtartották.

 

A párisiak pedig a női szépség ismert hódolói lévén, minden farsangi és nagyböjti mulatságon szépségversenyeket, jobban mondva felvonulásokat rendeznek. Szivesen veszik tehát, ha minél több szép nő vesz részt a díszfelvonuláson.

 

Az idén a csehek is résztvettek a szépségfelvonulásban, a hova elküldték Brozova Bozsena kisasszonyt, a ki alig tizenhat éves, de oly bájos és szép, hogy mint „Csehország szépség-királynője” jelenhetett meg a nyugati nagy világváros szépségversenyén.

 

A bájos kisasszony cseh nemzeti viseletben két „udvarhölgy” és egy férfirokon kiséretében virágfüzérekkel és csokorral díszített fogaton hajtatott végig Páris utczáin és a lelkesen tapsoló és éljenző párisiaknak a kocsiban állva, bájos mosolyokkal köszönte meg az ovácziót.

 

A párisi ifjuság mint valóságos királynét ünnepelte a szép Brozova Bozsena kisasszonyt, a kire természetesen elsősorban a honfitársai büszkék, mert ezzel a nagy világváros figyelmét vélték magukra felhívni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98