Dtum
Login with Facebookk
1910 | Március

Az idei regatta-versenyek propozicziói

A Magyar Evezős-Egyletek Országos Szövetsége igazgatóságának Fülepp Kálmán elnökletével tartott tegnapi ülésében megállapította idei evezősversenyeinek kiírásait.


A tavaszi nemzetközi nagy regatta Budapesten junius 12-én délelőtt és délután kerül eldöntésre.
Ezuttal először szerepel a tavaszi nagy regatta kiírásában a kormányos nélküli (non cox) négyevezős versenyszám, a mely versenynemben Bécsben evezőseink, főleg pedig a Neptun négyese már számos értékes győzelmet aratott s a melyben Németországban és Angliában évről-évre klasszikus mérkőzések zajlanak le.

 

A folyamregattát az Ujpest-Margitsziget alsó csucsa közötti távolságra julius tizedikére tüzte ki az igazgatóság.


Perger Ferencz dr., a szövetség alelnöke az ülésen ismét száz koronát ajánlott fel a folyó évben legjelentősebb evezősutat megtévő egyes evezős, vagy evezőscsapat megjutalmazására beszerzendő tiszteletdíjra.


Kirchknopf Ferencz dr. indítványára a szövetség a magyar evezősök nevezéseinek a külföldi regattákra való akadálytalan elfogadása végett szerződéses viszonyba lép az angol Henley Royal Regatta bizottságával, aminek az lesz az előnye, hogy a magyar nevezések is arra a terminusra adhatók le, amelye határidőre az angolokkal szerződéses viszonyban álló többi külföldi regattaszövetség nevezhet, mint a német és a belga evezősszövetség.


Az igazgatóság elfogadta a mult évi pénztárkezelési kimutatást, megállapitotta a szövetség idei költségelőirányzatát és a közgyülés elé terjesztendő évi jelentést jóváhagyólag tudomásul vette.
Az evezős-szövetség felső-dunai regattáját Pozsony székhelylyel junius huszonhatodikára tüzte ki. Ez a versenynap is internaczionális jellegü lesz, amennyiben több versenyszámában a külföldi versenyzők is indulhatnak és csak a vidéki regattákon már egy vagy több izben megnyert vándordíjas versenyek fognak zárt versenyekként kiíratni.


A külföldre menő versenyzők alapja részére igazgatóság a szövetség bevételeiből háromezer koronát szándékozik az előző évi kétezer koronával szemben átengedni s Fülepp Kálmán szövetségi elnök indítványára ilyen irányu javaslattal járul a közgyülés elé, amely április kilenczedikén Budapesten lesz.


A vidéki versenyzők támogatására a szövetség költségvetésébe kétszáz korona vétetett fel. Ezen összegen tul is csónakszállítási költségmegtérítésben részesíti a szövetség mindazokat az egyleteket, amelyek a pozsonyi regattán tényleg részt fognak venni és amelyeknek székhelye nem a székesfővárosban van.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98