Dtum
Login with Facebookk
1910 | Október

Az óriási kalap

A női divatnak talán sohasem volt még olyan furcsa találmánya, mint az óriási kalap. A vad indiánus tarkójának száz madár tollából készített hatalmas dísze sem versenyezhetett ezzel a divatos kalappal, a mely alatt valósággal elveszett a piczi női fej.

 

S érdekes, hogy maguk a nők is folyton szidják ezt a furcsa divatot, de azért ott díszeleg a fejükön az óriási kalap, a melyet dárdához hasonló nagy tűvel kellett a hajhoz erősíteni.

 

A különös divat nálunk meghódította a nőket, de azért mi mégsem láthattunk itt olyan óriási kalapokat, a milyenek a párisi előkelő női fejet díszítették. E képünkön egy valódi párisi óriás kalapot látunk egy francia nő fején s az alatta levő kép a kalap óriás dobozát mutatja, a melyet két embernek kell czipelnie.

 

Még mindig nagyok a női kalapok, de az uj divat már sokat engedett a nagyságukból. Annyi bizonyos, hogy mindenki nagy örömmel mondott bucsut az óriási kalap divatának: a nők is, a férfiak is.

 

Izléstelen és kényelmetlen volt ez a divat s csodálatos, hogy míg a legjobb izlésü nők is hódoltak neki. Persze, mindegyik azzal védekezett, hogy ő bizony nem tenné a fejére, ha – más nő sem viselné. Minthogy más is viseli, ő sem maradhat el a divattal. Ilyen fontos a divat a nőknek, még a legízléstelenebb alkotását is rájuk kényszeríti. S mi mindent elszenvedtek a nők e kénytelen, csuf kalapdivat miatt.

 

Társaskocsikban alig tudtak elhelyezkedni miattuk s folyton attól kellett tartniok, hogy dárdához hasonló kalaptüikkel kiszurják a mellettük ülő szemét. Egyébként történt is többször ilyen tragikus eset, de azért az óriási kalap uralma egy csöppet sem ingott meg.

 

Mulatóhelyeken, például mozikban meg durva sértéseket kellett elviselniök a nőknek az óriási kalap miatt. A ki a hátuk mögött ült, természetesen nem látott semmit az óriás kalaptól s bosszuságában nem fukarkodott a rája szórt szidalmakkal.

 

A nők ilyenkor szégyenkezve huzódtak az óriási kalap védőbástyája alá; akadt ám olyan is közöttük, a ki hátraszólt:” Uram, mi nők azért hódolunk a divatnak, hogy önöknek jobban tetszhessünk.” Hogy mit mondott erre az illető férfi, arról jobb lesz nem beszélni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az óriáskalap Az óriáskalap doboza
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98