Dtum
Login with Facebookk
1911 | Április

Lawn tennis szezónnyitás

A melegre fordult időjárás folyományakép, megnyiltak az összes nagyobb fővárosi tennispályák. A MAC-ban már március közepe óta folyik a játék az aszfaltpályákon, április 1-én pedig megnyilnak a tréningpályák is a ugyanakkor kezdi meg müködését a Bajusz Gyula helyére szerződtetett uj tréner, Czeitler József, kinek képességeire kitünö fényt vet a tavalyi professzionista-versenyben elért második hely.

 

A Lawn –Tennis Egyletben ugyancsak április 1-én kezdődik a sportszerü játék, az uj tréner, a Ritchiet-verő Burger Ferenc kiváló vezetése mellett. Április elsején kezdődika játék a Magyar Vasúti és Hajozási Klub Podmaniczky-utcai hat pályáján is s ezen a napon megnyilnak az összes magánkézben levő pályák is.

 

A korai szezónnyitás lehetővé teszi, hogy játékosaink az idén jó formába jöhessenek s igy minden jel arra mutat, hogy a bajnokság, valamint a rendezendő egyéb mérkőzések érdekes és izgató küzdelmek szinhelyei lesznek. A tennissport fellendülését bizonyitja az a körülményis, hogy már most keringenek egyes ujabb versenyrendezésről szóló hirek.

 

A Ferencvárosi Torna Klub máris nagyobb országos verseny rendezésére határozta el magát, sőt nincs kizárva, hogy az idei szezónban nemzetközi versennyel fogja kielégiteni a tennissport kedvelőit.


A tavaszi szezón érdekesebb nemzetközi mérkőzései a következők:
Április 1. Cannes (II-ik torna), 5. Lyon (fedett bajnokság), 13. Páris (fedett bajnokság). 24. London (fedett bajnokság).

 


Országos bajnoki Lawn-tennis versenyek.


A magyar országos lawn-tennis Szövetség f. hó 27-én tartott tanácsülésén a magyar országos bajnoki lawn-tennis versenyek rendezését május hó 17-től kezdődőleg határozta el. A versenyeket ismét a Budapesti lawn-tennis Club Margit-szigeti pályáin óhajtják megtartani, miért is a tanács átiratot intéz a Budapesti lawn-tennis Club vezetőségéhez a pályák átengedése végett.

 

Az összes nyilt bajnoki és összes hendikep számokon kívül az idei versenyprogramban uj, nyilt versenyszám szerepel a „Vidéki játékosok” kiirt nyilt verseny, melyen csakis oly vidéki játékosok vehetnek részt, kik nem tagjai valamely fővárosi sportegyesületnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Madarász Margit, a Nemzetközi Lawn-tennis versenyek női bajnoka, aki M. R. S. Whyte-ot Délafrika bajnoknőjét legyőzte Decugis M. francia teniszjátékos, Budapest székesfőváros lawn-tennis bajnoka 1908-ban
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98