Dtum
Login with Facebookk
1911 | Augusztus

Elegáns gyermekruhák

Félix párisi fényképész örökítette meg lapunk számára e négy bájos leánykát, kik eleven hirdetői a „hosszuruhás” gyermekek divatjának. Míg a mamák ruhája néha a lehetőség határán tul is rövid, addig leányaikat, az uj angol divatnak hódolva, bokáig érő alkalmi ruhákba bujtatják.

 

A mily csodásan hat az egyszerüség mindenben, ugy a szép gyermekruhának is ez a fővarázsa. Első képünk hosszu fekete tafotakabátot ábrázol, mely a mulatságba készülő leányka toálettjének stilszerü kiegészítője.

 

Igen kedves a serdülő leánykák számára készült angol kabát is, anyaga simulékony, lágy seviot, csinos, fürtös fejü viselője bizonyára auto-kirándulásra készül benne, míg két lenge ruhába öltöztetett barátnője már előre örvend a pompás mulatságnak, melyhez fejlődő alakjukat kiemelő öltözékük készült.

 

A „serdülők bálján” egy előkelő kastély parkjában is feltünést keltett a 14 éves baba, a tavasz e megtestesülése, egyszerü pasztellkék ruhájában, melynek egyedüli disze az aljat szegélyező szalag és gyöngyhimzés. A haj fegyelmezetlen fürtökben göndörödik a hófehér nyakra, s aranyszálai bizonyára mielőbb aranybilincseivé válnak nem egy ifju epedő szivének.


Empirstilü rózsaszin batisztruhájában, aranyrozettás csipkefőkötővel fején ábrázolja a 2-ik képen bemutatott szőke leányka a felnőtteknél is annyira kedvelt vállkendő-divatot. A lenge ruhácska finom szövetét keskeny csipkebetétek szakítják meg s a csipkedísz a fejkötőn is ismétlődik.

 

Nagyon természetes, hogy a hosszu angol ruhadarabok inkább alkalmi öltözékek, mert a gyermek mégis csak rövid, szabad mozgást, ugrálást és zavartalan játszást biztosító rövid ruhában igazán gyermek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Hosszú, fekete tafota-kabát kézen varrott dísszel Rózsaszínű batisztruha áttört betétdísszel. Csipkefejkötő arany rozettával Angol kabát simulékony, lágy szövetből, fehér posztódísszel és aranygombokkal Pasztellkék selyemsifonruha 14 éves leánykáknak
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98