Dtum
Login with Facebookk
1911 | Augusztus

A MAC versenye a Gyermek-szanatórium javára

A MAC pár év óta Szent István napján a kultúra és jótékonyság szolgálatába állitja versenyrendező gárdáját. A mult években a Dunántuli Közmüvelődési Egylet, az idén pedig a Gyermekszanatórium Egyesület felkérésére rendezett nagyszabásu versenyt, mely óriási közönség előtt folyt le.


A közönség melyet bátran tehetünk 7 – 8000 főre, nagyobbrészt olyanokból telt ki, kik rendes körülmények közt nem járnak sportversenyekre. Az a feszült figyelem s folyton kitörő taps azonban, mellyel a verseny eseményeit kisérték, biztositékul szolgálnak arra, hogy közülük sok százsn meg lettek hóditva az embersportnak.


A gazdag dijazásu programm 50 yardos sikfutással kezdődött, melyben Péchynek sikerült közismert gyors kezdését érvényre juttatni. A magasugrásban a benevezett Wardener nem állt ki, igy Szabó 176 cm-el ellenfél nélkül győzött. A 100 méteres hendikepben s a 200 méteres futásban Jankovich nagy formáról tett tanuságot. Ellenszél dacára 100 méteren 11:2 mp-es idejével beállitotta saját rekordját, 200 méteren pedig 22:8 mp-el ért el kitünő eredményt.


Ugyancsak rekordidő alatt nyerte Facinek a 3000 méteres sikfutást, a meglepő jól futó Lovas ellen, de stilusa és taktikája még sok javitásra szorul. Facinek kiváló tehetség, aki helyes vezetés mellett nagy dolgokra van hivatva, de helytelen tréningmódszer mellett könnyen letörhet.


Szathmáry a rudugrásban, dacára hogy sulyos lábrándulásából alig egy hete gyógyult ki, 351 cm-el elsőrangu eredményt ért el. Erős szándéka a MAC őszi viadalán a 370 cm-t megugrani.
A gátfutást Horner walkowerben nyerte 16:8 mp alatt, gátdöntés nélkül. Stilusa folyton javul s még az idén rekordjavitást várunk tőle.


Diszkoszban közepes eredmények voltak, mert szél ellen kellett dobni. Gerelyben a két Mudin vivott egymással élet-halál harcot. Minden dobásuk 50 méteren felül volt, hol az egyik, hol a másik vezetett pár cm-el, míg végül Imre levágta az öreget.


Érdekes volt a két staféta. A 4X100 méteresben a MAC Déván nélkül, tehát erősen meghendikepelve állt ki a komplett MTK ellen, de még igy is győzött. A 46 mp. idő mutatja, hogy Déván s a tréningen kívül lévő Vadon közt 5 -6 m. a differencia. Miután azonban a MAC szabálytalanulváltott, az MTK óvására a zsüri a MAC csapatát diszkvalifikálta s a dijat az MTK-nak itélte meg.


A 2 mérföldes stafétában a MAC, főleg Antal jó, illetve Zöllner gyenge futást révén óriási fölénnyel győzte le a BEAC-ot, melynek csapatában hosszabb szünet után ujra futott Rácz és Wiesner.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98