Dtum
Login with Facebookk
1911 | November

A labdarugók szövetsége a közönségéhez

A svcájci és osztrák mérkőzések után, amikor a jól kiérdemelt köszöneteket szétosztogatta a szövetség; mindenkinek a lelkében egy kielégitetlen vágy maradt. Ugy érezte a tanács, hogy adós még egy köszönettel, a legnagyobbal, a mi nem egyeseknek, hanem a tömegnek jár ki.


Senki jobban nem ismeri ebben a tekintetben a kötelességet, mint a labdarugók szövetsége. Mikor idényről-idényre látja a futball közönséget szaporodni.


— akkor a szive megtelik büszkeséggel. A szövetség tudja, hogy a saját hatalmát, a sport varázslatos terjedését, az ügyességünk növekedését, a jó hirnevünket mind-mind a publikum odaadó támogatásának köszönheti.


A szövetségnek sokfelé van módja jutalmazni. Csak éppen egynek: a legfontosabbnak nem tud az érdemekért mást nyujtani, mint a puszta köszönetet. Olyan hiányosság ez, mint mikor a gazda a jó sikerült esztendő után meg tudja jutalmazni a napszámosait, a belső cselédeit, a tisztjeit; erősitő trágyát ád a földjének, mesterségesen öntözi a palántáit, de a fény forrása, az összes javak kutfeje: a nap felé csak hangtalan hálával tud fordulni.


A MLSZ-nek sem marad egyéb hátra, minthogy a sport fényforrásához, az ő aranylelkü közönségéhez a puszta, hálával fordul azért a kimerithetetlen erőforrásért, ami jó időben rossz időben egyformán rendelkezésre áll az egyre növekedő szeretetért. Szerencsére a magyar sajtó a magyar labdarugó sporttal régóta apasági viszonyba keveredett, az egyetlen lehetséges mód tehát rendelkezésére áll, hogy a hála szava a nagy tömegek minden parányához eljusson.


A MLSZ ezennel köszönetet mond a magyar közönségnek a futball sport iránt tanusitott jóindulatáért. És kéri, fogadja továbbra le ezt a sportot a szivébe. Kicsinyek és nagyok egyaránt azon lesznek, hogy a hálájuk örökös maradjon s tettekben megnyilvánuljon.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98