Dtum
Login with Facebookk
1907 | Május

Az MLSZ nemzetközi elismerése

A Magyar Labdarugók Szövetségét – mint egy szűkszavu távirat jelenti, - a pünkösdkor Amsterdamban megtartott nemzetközi kongresszuson véglegesen elismerték. A m. kir. kultuszkormány támogatásával sikerült a MLSz.-nek megnyernie Muzsa Gyula orsz. képviselőt arra, hogy a magyar szövetséget a nemzetközi kongresszuson képviselje.

 

Muzsa Gyula a Hágában f. hó 24-én megtartott olympiai előkészületen is képviselni fogja a magyar sportszövetségeket. Az amsterdami kongresszuson jelenvoltak az összes európai labdarugó szövetségek képviselői, kik egyhangulag elismerték a MLSz önállóságát.

 

A MLSz. által a játékbírói intézmény és a bíró-választás egységesítése, nemkülönben a nemzetközi (reprezentatív) mérkőzések alkalmával a pályaméretek és felszerelések egyformasága tárgyában a nemzetközi kongresszushoz intézett indítványokat egyhangu helyesléssel fogadták és egy a jelenlegi kongresszuson kreált állandó bizottsághoz utalták javaslattétel végett. A kongresszus tagjai Muzsa Gyulát a magyar szövetség kiküldöttét, a szövetség indítványainak előadása után élénk óváczióban részesítették.


Mint lapzártakor értesültünk, a cseh szövetséget is elismerte a kongresszus és minthogy a nemzetközi bajnokság színhelye jövő évben Bécs lesz, a kongresszust is ott fogják megtartani.

Az 1909. évi kongresszust Budapesten tartják meg.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98