Dtum
Login with Facebookk
1911 | Október

Tennis szezónzárás

Hüvösre fordult az időjárás. Kellemetlen, csipős szellő zúg át a leveleit hullatott fák ágain és a mindinkább erősödő esőzések azt mutatják, hogy vége az idei hosszura elnyuló nyári szezónnak és készülődhetünk már a téli időszak eseményeire.

 

A tenniszpályákon megszünt a „grand-jeu”, a „nagy játék” s jóformán csak a legszenvedélyesebbek és legedzettebbek játszanak még, akiket talán csak az első hó tud végleges visszavonulásra késztetni.

 

A tenniszszezón befejeztével felélednek az elmult évad jelentősebb eseményei, visszagondolunk az elért eredményekre és aztán latolgatjuk, haladtunk e valamicskét az idén is és közelebb jöttünk-e ahhoz a nivóhoz, amelyen szomszédaink, az osztrákok és minden sportban erős riválisaink a németek állanak.


Az eredményeket s különösen a külföldi versenyzőkkel szemben elért eredményeket tekintve, határozott fejlődésről szólhatunk. Hogy csak egyebet ne említsünk. Kehrling legyőzte a félelmetes Salm grófot, azt az elsőrangu játékost, aki csak a mult héten verte meg Decugist az idei angol párosbajnokot.

 

Ugyancsak elsőranguak a tátralomnici eredmények. Igaz, hogy legjobb játékosaink, Kehrling és Kelemen vereséget szenvedtek a drezdai Logiétől, de Logie egy Németországban is elsőrangunak elismert játékos, aki legszebb eredményét a berlini őszi versenyen érte el, amikor olyan kiváló játékosakkal szemben, mint Widmann és v. Müller első tudott lenni.

 

Ha tehát egy ilyen nagytudásu játékossal szemben erős, sőt – tulzás nélkül állíthatjuk – kemény ellenállást tudtunk kifejezni, ez azt bizonyítja, hogy már a tenniszezé terén is elértük a külföld nivóját s csak a gyakorlat, a rutin, a jó játékosakkal való folytonos játék hiánya az, mely a teljes sikernek utjában áll.


Az idei országos versenyek azt mutatták, hogy kitünő anyaggal rendelkezünk, amelynek további fejlődését ugy érhetjük el, hogy fokozzuk a benne rejlő ambiciót és további erős munkára inspiráljuk.
Ez azonban csak ugy lehetséges, ha szakitunk a mostani lehetetlen rendszerrel és több országos versenyt rendezünk.


Valósággal szégyenteljes állapot, hogy Budapesten az ősz folyamán nem rendeztek országos versenyt s hogy a vidéknek kellett a már-már pusztulófélben levő tenniszsport segélyezésére sietni. Kötelességévé tesszük a Lawn-Tenisz Szövetségnek, hogy a rendelkezésre álló összes eszközökkel forszirozza az országos versenyek rendezését, mert tenniszsportunk lövőjét csak akkor látjuk biztosítva, ha a meglevő játékosok ambicióját nem fojtjuk el csirájában.


Azonkivül keresni kell a külföldi játékosokkal való gyakori találkozást, rendszeresiteni kell a városok közti mérkőzéseket még akkor is, ha azok kezdetben balsikerrel végződnek és kizárásos versenyek rendezése által buzditani kell a másodklasszist is, mely a mostani rendszer mellett csak elvétve jut némi fontosabb szerephez.


A játékosok mindenkor megfeleltek kötelességüknek, most a vezető fórumokra kerül a sor s az ő működésüktől függ, hogy a tenniszsportot is arra a nivóra emeljük, a melyen athletikai, uszó, birkozó, evező és footballsportunk áll.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Rétek és legelők Rétek és legelők
A rétek és legelők ápolásának fontosságára nem lehet elégszer...
Tisztelt előfizetőinkhez! Tisztelt előfizetőinkhez!
Tekintettel az óriási papirhiányra és a magas nyomdaköltségek és...
Egymáson áthaladó villamos vasutak Egymáson áthaladó villamos vasutak
A különösségek és merészségek hazája, mint jól tudjuk, Észak-Amerika....
A kenyér legendája, a búza útja A kenyér legendája, a búza útja
A magyarságról tudjuk, hogy őshazájában, a Volga-Kama-Ural vidékén...
Cseh, román és szláv ellenségeink Cseh, román és szláv ellenségeink
A multban is ugy volt, de most a multnál fokozottabb mértékben került...
Az élet meghosszabitása Az élet meghosszabitása
A modern orvostudomány ismételten foglalkozott már azzal a...
Kozma motorkerékpáron összes autókat megelőzte a KMAC téli versenyén Kozma motorkerékpáron összes autókat megelőzte a KMAC téli...
Kissé elkésett a KMAC „téli versenye”, hiszen ragyogó...
A bankárok A bankárok
Vagy legalább nemsokára ott fogunk tartani, ha ez így megy tovább....
Két rotációs papirosgyár Magyarországon Két rotációs papirosgyár Magyarországon
A háboru óta s különösen a háboru utolsó esztendejében a papirinség a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98