Dtum
Login with Facebookk
1911 | Október

Tennis szezónzárás

Hüvösre fordult az időjárás. Kellemetlen, csipős szellő zúg át a leveleit hullatott fák ágain és a mindinkább erősödő esőzések azt mutatják, hogy vége az idei hosszura elnyuló nyári szezónnak és készülődhetünk már a téli időszak eseményeire.

 

A tenniszpályákon megszünt a „grand-jeu”, a „nagy játék” s jóformán csak a legszenvedélyesebbek és legedzettebbek játszanak még, akiket talán csak az első hó tud végleges visszavonulásra késztetni.

 

A tenniszszezón befejeztével felélednek az elmult évad jelentősebb eseményei, visszagondolunk az elért eredményekre és aztán latolgatjuk, haladtunk e valamicskét az idén is és közelebb jöttünk-e ahhoz a nivóhoz, amelyen szomszédaink, az osztrákok és minden sportban erős riválisaink a németek állanak.


Az eredményeket s különösen a külföldi versenyzőkkel szemben elért eredményeket tekintve, határozott fejlődésről szólhatunk. Hogy csak egyebet ne említsünk. Kehrling legyőzte a félelmetes Salm grófot, azt az elsőrangu játékost, aki csak a mult héten verte meg Decugist az idei angol párosbajnokot.

 

Ugyancsak elsőranguak a tátralomnici eredmények. Igaz, hogy legjobb játékosaink, Kehrling és Kelemen vereséget szenvedtek a drezdai Logiétől, de Logie egy Németországban is elsőrangunak elismert játékos, aki legszebb eredményét a berlini őszi versenyen érte el, amikor olyan kiváló játékosakkal szemben, mint Widmann és v. Müller első tudott lenni.

 

Ha tehát egy ilyen nagytudásu játékossal szemben erős, sőt – tulzás nélkül állíthatjuk – kemény ellenállást tudtunk kifejezni, ez azt bizonyítja, hogy már a tenniszezé terén is elértük a külföld nivóját s csak a gyakorlat, a rutin, a jó játékosakkal való folytonos játék hiánya az, mely a teljes sikernek utjában áll.


Az idei országos versenyek azt mutatták, hogy kitünő anyaggal rendelkezünk, amelynek további fejlődését ugy érhetjük el, hogy fokozzuk a benne rejlő ambiciót és további erős munkára inspiráljuk.
Ez azonban csak ugy lehetséges, ha szakitunk a mostani lehetetlen rendszerrel és több országos versenyt rendezünk.


Valósággal szégyenteljes állapot, hogy Budapesten az ősz folyamán nem rendeztek országos versenyt s hogy a vidéknek kellett a már-már pusztulófélben levő tenniszsport segélyezésére sietni. Kötelességévé tesszük a Lawn-Tenisz Szövetségnek, hogy a rendelkezésre álló összes eszközökkel forszirozza az országos versenyek rendezését, mert tenniszsportunk lövőjét csak akkor látjuk biztosítva, ha a meglevő játékosok ambicióját nem fojtjuk el csirájában.


Azonkivül keresni kell a külföldi játékosokkal való gyakori találkozást, rendszeresiteni kell a városok közti mérkőzéseket még akkor is, ha azok kezdetben balsikerrel végződnek és kizárásos versenyek rendezése által buzditani kell a másodklasszist is, mely a mostani rendszer mellett csak elvétve jut némi fontosabb szerephez.


A játékosok mindenkor megfeleltek kötelességüknek, most a vezető fórumokra kerül a sor s az ő működésüktől függ, hogy a tenniszsportot is arra a nivóra emeljük, a melyen athletikai, uszó, birkozó, evező és footballsportunk áll.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
11 billió papirkorona a mezőgazdaság minimális hiteligénye 11 billió papirkorona a mezőgazdaság minimális hiteligénye
A kormány tudvalevőleg egyelőre 23 millió aranykoronát fordit a...
Nemzetközi díjbirkózás a Beketow-czirkuszban Nemzetközi díjbirkózás a Beketow-czirkuszban
Augusztus hó 27-e óta nagyszabásu díjbirkózás folyik a városligeti...
A nép, a nyelv és a főváros A nép, a nyelv és a főváros
Nem lehet másnak, mint vészkiáltásnak nevezni Illyés cikkét. Egy...
Hirek a MAC-ból Hirek a MAC-ból
Hogy sportegyleteink manapság már mily nagyarányu tevékenységet...
A Vörös malom A Vörös malom
Olyan, mintha tegnaplett volna. A nézőtéren feszült izgalom, évek óta...
A czukrászlegény drámája A czukrászlegény drámája
A Kálvin-tér 5. számu házban a minap Kovács Lajos 26 éves...
Áprilisi hóviharok
Téli orkán járta végig az országot, dermesztő hideg szél,...
Fogyó legelőkön Fogyó legelőkön
Luby Margit néprajzi munkássága stílusában, tárgyalási modorában...
Kaffka Margitról Kaffka Margitról
Csöndes mozdulattal néhány szál nefelejtset ejteni Kaffka Margit...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98