Dtum
Login with Facebookk
1912 | Április

Divatos apróságok

A detronizált óriáskalap


Letünt már az óriás nőikalap divata a dárdának beillő hosszu kalaptükkel együtt. A párisi kalapszalónokban már csak mint a letünt divat érdekességét szoktak mutogatni egy-egy remekbe készült óriáskalapot. E képünkön is egy ilyen mintakalapot látunk az egyik masamódleány fején; maga is nevet, a mikor a tükörbe pillant s most már el sem tudja képzelni: hogyan kedvelhették meg a nők ezt a furcsa kalapdivatot? Akár a muzeumba is bekerülhetne most ez az óriáskalap – a divat torzszülötte gyanánt.

Virágdisz

 

A virág divatja nem mulandó – mindig kedves és mindig szép marad. Nincs gyönyörübb disz a friss virágnál. – ez ma a tavaszi divat egyik fontos kiegészítője. De érteni kell hozzá, hogyan kell ezt izlésesen viselni. Mert még a leggyönyörübb virágcsokor, a legillatosabb fejdísz is visszatetsző lehet, ha hiányzik belőle a toilette-et, diszt a női ruha minden apró-cseprő dolgát széppé avató jóizlés, - ha nem nyilatkozik meg benne viselője egyéni bája, lénye és alkotó szelleme.

Kutyafogat


Kiki a maga izlése és módja szerint szórakozik. Erre különben mindig eredeti példát adnak az amerikai milliomosok, a kik ugyancsak hiresek arról, hogy micsoda szélsőségekre hajlandók a szórakozások keresésében. Ez a különczködési hajlam azután átöröklődik a milliomosok gyermekeire is, a kik e szerint természetesnek találják azt, ha ők is a rendes mindennapi szokásoktól eltérő módon szórakoznak. Cammack dusgazdag amerikai milliomos pl. az egyetlen kis lánykája számára drága pénzen remek szamojed kutyákat vásárolt oly czélból, hogy a kutyákat beidomította és egy kis szánkó elé fogta. A kutyák a szánkót a pázsiton igen könnyen huzzák.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Az óriáskalap Virágdísz Vagyont érő kalap. Ára 30 ezer frank Átmeneti kalap Kutyafogat
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98