Dtum
Login with Facebookk
1912 | Április

Gyémánt keresők

Néhány hónappal ezelőtt hirül adták az ujságok, hogy Transvaalban uj gyémántmezőket fedeztek fel s most ezer meg ezer kincskereső tódul oda, remélve, hogy hirtelen meggazdagodhatik. Az uj gyémántmezők Pretoria közelében vannak, de ezideig még nem teljesen bizonyos, hogy megérdemlik-e a nevüket.

 

Egy pretoriai ember véletlenül gyémántot talált ott a homokban s a mikor hire jutott a szerencséjének, azonnal akadtak vállalkozók, a kik abban reménykednek, hogy majd ők is ráakadnak a homokba rejtett kincsre. Szürik most a homokot reggeltől estik és később majd meg fogjuk tudni az ujságokból, hogy csakugyan találtak-e gyémántot s nem jártak-e ugy, mint már sok más kincskereső, a kiknek végre meg kellett győződniök arról, hogy valamelyik gyémántmezőnek vagy aranymezőnek hiresztelt területen homoknál vagy értéktelen kavicsnál egyebet nem találhattak.

 

E képünkön, mely eredeti fotográfiai felvétel nyomán készült, egy gyémántkereső társaságot látunk, melynek tagjai fából készült és sodronyhálóval ellátott kezdetleges szürőkészülékkel szitálják meg a homokot, remélve, hogy majd maradnak utána gyémántszemcsék. A már megszürt homokot kis dombocskák alakjában látjuk a szürőkészülék körül. Több ilyen készülékkel dolgoznak a kincskeresők, a kik egész kis tábort ütnek a puszta egyik-másik részén.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98