Dtum
Login with Facebookk
1913 | Február

Szegény Alexej….

Szegény és szerencsétlen Alexej, akinek egyik legutóbbi arcképét mutatjuk be, aligha fog többé gyermeki pajzánsággal, jó kedvvel, csengő kacagás között szórakozni és játszani. Sulyos beteg a kis trónörökös, az óriási orosz birodalom trónjának várományosa, aki nem fogja fejére tenni a nehéz arany koronát.

 

Mert Alexej nagyherceg, a nyolcéves trónörökös gyógyíthatatlan bajban szenved. Ki tudná ellenőrizni, hogy valót mondanak- e a világgá röpített hírek, amikor azt állítják, hogy Alexejnek csonttuberkulozisa van, ehhez járul a vérzésekre való beteges hajlama, a mely abból áll, hogy bárhol üti meg magát a kis gyermek, vagy bárhol fogják meg erősebben, azonnal megreped ott valamelyik véredényfalazat és a szerencsétlen gyermek vérezni kezd.

 

Lehet, hogy a hir ebben a formában nem fedi a valóságot. Hírlik ugyanis, hogy a trónörököst egy orosz összeesküvő, aki beférkőzött a cári palota kertjébe, el akarta tenni láb alól és ekkor sulyosan megebesítette. Bármelyik hir mond is igazat, tény, hogy a trónörökös sulyos beteg. Az ő számára egyelőre nincsen jókedv, nincs többé pajkos játék, csak mozdulatlan fekvés, vagy kimért lassu séta az ápolók felügyelete mellett.

 

Részvéttel gondolunk a szerencsétlen gyermekre, akinek az volt a végzete, hogy trónörökösnek született. Az orosz cári pár aggódva lesi a trónörökös betegségéről a hirneves tanárok véleményét. Az igazat azonban az orvosok tudják, kik mindent elkövetnek, hogy Alexejt megmentsék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98